Ce n-o să vedeţi prea des

Două poze făcute în weekend. Ce se vede e un bujor românesc, specie protejată. Prima poză e făcută în jur de ora 11, adică relativ dimineaţă, iar a doua e făcută pe la prînz. Pînă seara, floarea s-a deschis complet. Asta apropo de florile care se întorc după soare. Altfel, n-o să vedeţi prea des bujori româneşti. Care, apropo de nume, cresc liniştiţi şi la cîmpie.

5 comentarii

 1. Sunt si la Gradina Botanica … e vorba de bujor romanesc, respectiv langa ei erau si bujori de stepa, la care unul singur mai era inflorit (asta acum 2 zile). E renumita Rezervatia de Bujor romanesc de la Comana – in week-end e si Sarbatoarea Bujorului acolo.

  Atentie, bujorul de munte sau smardarul (Rhododendron kotschyi Simonkai syn. Rh. myrtifolium) este altceva, si e intalnit in zona alpina – Muntele Rosu (Ciucas), Retezat, etc. Vezi: http://ro.wikipedia.org/wiki/Sm%C3%A2rdar

 2. Bujori din’astia avea si bunica’mea in curte, n-am stiut ca sint protejati :-) f frumos oricum.

 3. Drag D-le Alex, imi permiteți sa folosesc prima fotografie, bobocul, ca ilustratie in viitor? Este una dintre florile mele de suflet, impreuna cu floarea de colt… Fotografie este superbă, incredibilă…
  Dacă da, va rog frumos sa-mi scrieti exact forma in care doriți sa va scriu numele la nota de curtoazie, cu care va apărea textul.

  Cu respect,

  Romulus