Ce poate fi vînzarea virginităţii? Prostituţie legală

Cam de vreo săptămînă, de cînd îmi tot sar în ochi titluri despre gălăţeanca – parcă – hotărîtă să îşi vîndă virginitatea ca să îşi continue studiile (sic!), mă tot gîndesc să scriu despre subiect. Poate sînt eu bătut în cap, dar concluzia mea este că, în momentul în care îşi va încasa banii, fetiţa ar trebui săltată de poliţie pentru prostituţie.

La fel de bine, mi-aş dori ca şi domnii sau dom’şoarele din presă, care au făcut atîta tam-tam pe marginea subiectului, care au promovat în draci – domnişoarele pudice să-mi scuze limbajul – marele futai, să primească vreo cîteva şuturi în fund. Cum ar zice amicul Petrişor Obae, genul ăsta de articole, în care scoaterea la licitaţie a virginităţii este prezentată “obiectiv”, reprezintă nişte derapaje.

De ce spun asta? Păi să-mi fie iertat – şi iar îmi cer scuze faţă de pudibonzi -, dar un futai pe bani nu înseamnă prostituţie? Ah, că e unul pe bani mulţi (parcă 10.000 de euro, din cîte am înţeles), asta e partea a doua. Dar, per total, e acelaşi lucru. Greşesc? Sînt eu idiot şi nu reuşesc să disting realitatea? OK, nu intru în discuţii despre cupluri de genul Anna Lesko – Poponeţ, unde rusoaica spera să o ia de nevastă. Ăla e alt tip de prostituţie. Vorbesc strict de cazul de faţă.

Ceea ce mă amuză e modul în care dom’şoara o face. Pe un site de licitaţii. Adică prostituţie printr-un peşte virtual. Ceea ce nu mă amuză este trîmbiţarea ideii de “continuare a studiilor”. Aha, sigur, iar eu sînt popă. Şi mă întristează mai ales partea în care tabloidele prezintă o familie atît de săracă, încît sînt îmbrăcaţi ca vai de fundul lor, dar puştoaica apare în poze foarte bine îmbrăcată. Unde e sărăcia?

Eu, unul, nu stau să-mi pun problema bogăţiei familiei, nici problema vieţii dom’şoarei bine îmbrăcate, dar săracă lipită. Îmi pun problema strict din punct de vedere al deontologiei profesionale a jurnaliştilor, respectiv problema lipsei oricăror reacţii de indignare: cum poţi tu, ca ziar, să propovăduieşti prostituţia? Cum îţi permiţi să promovezi aşa ceva? Dacă asta facem, care mai e rolul presei?

16 comentarii

 1. Pare a fi prostitutie, da. Eu cred ca astea de pun aceste anunturi spera in secret sa le doneze vreun suflet milostiv banii, pe motiv “ia-i pe gratis, nu iti da virginitatea doar pentru atat”. Daca te uiti prin stirile cu astfel de subiecte, nu apar niciodata si continuarile de genul “Cetateanul X a dat banii si i-a tras-o fetei ieri seara, dupa care si-au luat la revedere”.

 2. da, dar avand in vedere ca virginitatea se pierde doar o data, atunci nu e chiar acelasi lucru.

 3. e clar prostitutie!!!!

 4. Un futai pe bani ramane intotdeauna un futai pe bani.

 5. nu-i vina fetei, consider ca e dreptul ei, la fel cum e discutabila si legalizarea prostitutiei, oricum asta e alt subiect batatorit.
  ai dreptate, se vede ipocrizia din tara asta, faptul ca autoritatile nu cunosc si nu iau masuri conform legilor in viguare. si daca ar fi legala prostitutia pomovarea ei la stiri nu ar fi ok.

 6. Scuze pentru devierea de la subiect, dar deontologie profesională nu e cumva pleonasm ? Mai poate exista şi alt tip de deontologie ?

 7. Si daca-i prostitutie “care-i problema”?

 8. O mare prostie si asta cu virginitatea…Cine e asa prost sa dea o gasca de bani pentru a “lovi” o virgina?

 9. nu inteleg de ce unii sunt atat de disperati sa fie primii la dat gaura…eu mi-as pune problema cum de a ramas pasarica nemancata si care sunt motivele de nu a prezentat interes

  • Domnule Daradan, asa vorbeste un “mentor al elevilor sai de la Scoala de Jurnalism”? Este replica dumneavoastra un exemplu de demers jurnalistic sau macar un comentariu pertinent?

 10. si ? ce conteaza ? oricum trebuie legalizata….

 11. cum care e rolul presei? atragerea audientei si incasarea banilor din publicitate..:-??

 12. cu alte cuvinte… faptul ca e prostituata am stabilit. ramane sa stabilim cat costa exact prestatia.
  vorba bancului:
  “Un tip abordeaza o tipa pe strada:
  – Domnisoara, daca v-as oferi un milion de euro, v-ati culca cu mine?
  – Da, bineînteles!
  – Dar daca v-as oferi cinci euro?
  – Vai domnule, dar ce fel de femeie credeti ca sunt?
  – Asta am stabilit mai devreme, acum negociam pretul…”

 13. Alex, e simpla explicatia pentru toalele bune. Si-o trage pe cate o mica atentie, dupa aia se coase fetita si e gata de “marea noapte”. Sau foloseste alta “intrare”, daca imi permiti sa fiu si mai perversa, pentru ca “aia” sa ramana intacta. Prostitutie, frate.

 14. ca sa ajungi sa iti vinzi virginitatea tre sa fi idiot.
  in fond si la urma urmai dragostea se naste tot din sex
  principalele 3 actiuni ale omului sunt mancat dormit si sex
  fara sex nu exista viatza indiferent ca e sex platit sau neplatit
  prostitutia in romania incepe de la alinatza pdl -psd si se termina cu popi care sio trag in funt prin manstiri si biserici.consider ca am spus tot.pa.