Ce s-a întîmplat cu Marius Tucă?

Marius Tucă Rog domnişoarele pudice să se abţină de la a citi acest text. Nu de alta, dar s-ar putea ca unele cuvinte să li se pară vulgare. Pentru că orişicît m-aş chinui să păstrez o minimă decenţă, similară cu cea de care a dat dovadă Marius Tucă multă vreme, mă văd nevoit să îi împrumut şi cîteva sintagme.

Tind să cred că Tucă trece printr-o perioadă foarte grea şi tinde să fie foarte frustrat, mai ales în momentele în care se găseşte să ia apărarea diverselor “damsels in distress”, gen Ana Birchall sau naiba ştie cine o mai fi şi paraşuta din clipul video care a făcut înconjurul blogosferei.

Care e problema domnului Tucă? N-a văzut cum se face un sex oral şi e scîrbit pînă peste poate? E încă virgin? Sau poate că şi-o trage cu femeia din video în timp ce nevastă-sa e la Caracal? N-am de unde să ştiu, nu mă interesează, pot să speculez mult şi bine pe tema asta. Cert e că Marius Tucă îşi dă singur cu firma-n cap.

Cînd vorbesc de el, am pretenţia de a vorbi despre un om care a realizat ceva, care are un cuvînt de spus, nu despre un om lipsit de caracter, din a cărui minte neagră de furie ejaculează o labă de text. Nu am o problemă cu ura constipată care îl macină faţă de orice înseamnă blog sau internet, însă mi se pare inadmisibil ca un om de talia lui Marius Tucă, om cu realizări semnificative în presa românească, om care a inovat într-un fel sau altul modul în care se face presă în România, să nu fie în stare să dea un argument altfel decît prin jigniri golăneşti, gen “labagiule!”, “gîndacule!”, “onanistule!”.

Cu adevărat stupid mi se pare modul în care Marius Tucă îşi permite să vorbească de libertatea de exprimare şi despre decenţă într-un limbaj de autobază. Să-mi explice şi mie cineva unde stă decenţa. Şi poate că, înainte de a-şi permite să comenteze despre orice blogger (apropo, clipul în cauză a apărut pe blogul jurnalistului Iosif Buble, de la Antena 3) că face parte dintr-o specie de şobolan împerecheat cu un viol (dragă Iosif, îţi place cum vorbeşte stimatul tău coleg de trust despre tine?), ar trebui să se uite şi la “colegii” de la Libertatea sau Click! şi să ne spună şi părerea pe care o are despre ei.

Îl respect pe Tucă pentru ceea ce a făcut pentru presa românească, pentru modul în care a ridicat Jurnalul Naţional, pentru părerile pertinente pe care reuşeşte să le argumenteze. Nu mă simt lezat de textul de faţă, la fel cum nu m-am simţit lezat nici de precedentul în care făcea referire la bloggeri.

Însă n-am să-i respect niciodată lui Tucă dreptul la o libertate de exprimare pe care o critică la alţii, dar care îi provoacă orgasme intelectuale ori de cîte ori se bucură de ea şi mai screme cîte-un text împuţit. Pentru că da, pute de ură, pute de lipsă de argumente, pute de prostie. Din păcate. Pentru că Tucă nu e nici pe departe prost.

15 comentarii

 1. cred ca omul isi da adevarata arama pe fata, renuntind sa se mai cenzureze. si cred ca marele sale realizari, au fost de fapt munca altuia, el apare din cind in cind in fata sa isi asume laudele. pt ca impresia e.. ca lasat din mina.. ne arata un individ ciudat, cu un vocabular de manelist, diferit total de de ceea ce ar vrea sa apara.

 2. Tucă nu este la prima pauză de inteligenţă.

 3. Nici eu nu ma simt lezat de ce a scris Tuca, trebuia sa fie ceva mai explicit.

 4. O, dar ar trebui sa stai pe langa redactia Jurnalul ca sa auzi cu urechile tale in ce limbaj elevat si echidistant vorbeste (hm, aici e o diferenta de vreo 20 de decibeli, care ar necesita un alt cuvant, da’ sa trecem) domnul Tuca.

  Macar injura articulat, asta pot s-o spun cu mana pe inima. Si nu, n-am lucrat la Jurnalul, doar cu un etaj mai jos decat ei, in vremuri imemoriale. Avea nea’ Tuca un glascior…

 5. Vezi ce se intimpla daca citesti Jurnalul National? Te umpli de scirba. Eu, ca sa am o viata mai buna, am scos de pe tv OTV, DDTV, acasa si toate antenele.

 6. nu citesc JN. pur si simplu am ajuns la link uitindu-ma prin feedreader.

 7. am citit minunea.
  eu unul nici pe blogul meu nu am scris vreodata asa ceva, ce a scris “marele” jurnalist, facut din sanzational si transmisii de circ de la mineriade (sa exploatam un pic necazul alora pentru neste rating) in ditai ziarul de circulatie nationala, auditat si monitorizat pentru clientii mei de PR.

 8. La un moment dat, oamenii ca el incep sa sufere de celebritate, si ajung sa-si dea singuri cu capul in gura si sa se penibilizeze singuri. Ceea ce Tuca a si reusit.

 9. …La 5 luni de la furtuna starnita cu blogerii onanisti Tuca recidiveaza… Super mega editorialul “talentatului” jurnalist cu vocabular de aprozar, de azi dimineata din Jurnal, ne cheama pe toti la masturbare generala. Ok nene, am inteles, bine, suntem onanisti si suntem mandri….

  oare de Craciun ce ne pregateste TaTuca!

 10. A ridicat Jurnalul National ? Cu bingo si logan fara numar poate. Cei mai slabi editorialisti din presa au gasit un loc caldut langa el. Niciodata nu mi-a placut stilul lui de bordura revoltata.

 11. hai bre! chiar nu-ti dai seama ca ai obosit degeaba scriind textu’ asta? pentru cine? pentru tuca?! c’mon! :)

 12. Incepusem sa citesc articolul lui Tuca, dar m-a pierdut dupa 2 randuri si nu din cauza “injuraturilor articulate” ci din cauza frazei interminabile, care, cred eu, se termina o data cu articolul…
  Si eu tind sa fiu de acord cu quinlan. L-am vazut de foarte multe ori in talkshowuri si nu cred ca a suferit un implant de creier de atunci.

 13. Motive bune, prost exprimate. Vulgaritatea nu sta bine pe orice jurnalist. Pe unii ii prinde, pe altii ii dezavantajeaza. El face parte din a doua categorie. Se mai poate observa un lucru: articolele de ziar aparute dupa un scandal politic au iz “dictat”. Un post de blog ori e scris mult prea bine, ori reprezinta o parere obiectiva. Poate de aia carcotesc jurnalistii. Se oftica ca ei nu pot scrie ce vor..;))

 14. Marius Tuca a fost, inca de pe vremea “Milionarilor de la miezul noptii” un om de televiziune penibilut si un creator de texte asisderea. Ca e supus indicatiilor patronale au ba, ca injura au ba, asta deja nu mai conteaza. Calitatea profesionala mediocra il scoate din discutiile obiective, nu faptul ca e de la un trust anti-Basescu! Asta sa le fie clar unora din propagandistii care vad ca si pe aci polueaza atmosfera!