Cincinalul în patru ani jumate, varianta Dragnea-Vâlcov

Citeam știrea asta despre o postare pe facebook de-ale lui Dragnea și mă întrebam cam cât de mult poate să mintă. Citiți asta:

România a încheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde în plus față de anul 2016, reprezentând o creștere de 32%!!PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus față de 2016, adică o creștere de 25%!! Sunt cele mai mai creșteri, în doi ani consecutivi, din istoria României!

A crescut ANAF-ul cu 32%! A crescut PIB-ul cu 25% A crescut guvernul cu 100%! Am depășit China! La anu’, depășim planeta Marte!

Între timp, Vâlcov vrea să-l dea jos pe Isărescu din cauză că a luat-o razna cursul valutar, iar BNR nu vrea să cheltuiască jumătate (!?) din rezerve ca să-i facă pe plac dictatorului care, prin ordonanțe stupide, a dat cu bursa de pământ și a făcut leul praf.

Imbecilii ăștia nu doar că nu pricep ce-i aia piață liberă, că euro nu se scumpește că nu e Isărescu patriot, iar prețurile nu cresc pentru că așa vrea supermarketul, ci sunt, pur și simplu, comuniști. Vor să aibă control absolut asupra orice.

Așa că luați cu lămâie cifrele alea, eu pariez că-s umflate cu pompa. Dacă erau pe bune, bugetul era gata de trei luni. Le-au publicat acum pentru că acum au reușit să le măsluiască și să le dea cu fard.

Pregătiți-vă pentru o prăbușire. Dragnea e acest Maduro care va face din România o Venezuelă europeană.

7 comentarii

 1. N-ar strica să plece Isărescu.

 2. Totuși, în afară de “știu eu că minte” ai și vreun argument concret? Sau o iei și tu pe urma lui Cîțu și, mai nou a lui Caramitru? Vine apocalipsa, euro la 7 lei, inflația la 15%, deficitul 10%…
  Nu exclud ca cifrele să fie cosmetizate, doar că realitatea economică e cam de partea lor…
  Pe bune, acum, este foarte dificil să cosmetizezi bugetul unui SRL, darămite al unei țări. Iar Vâlcov ori este incompetent, ori un geniu (malefic) al finanțelor capabil să ducă de nas CE și Eurostat.

 3. Am înțeles, pe Isărescu îl vezi ca pe tatăl și bunicul tău, altoiți împreună, că doar e guvernator din 90.

 4. Alex, de cand lumea si pamantul au fost, sunt, si vor fi oameni din conducere care vor sa li se indeplineasca visele. multi dintre ei nu vor numi sub ei COMPETENTI care le explica logic de ce GRESESC ci lingusitori, yesmeni, pupinc*risti, etc, zi-le cum vrei, oameni INCOMPETENTI care le vor zice sefilor ce VOR SA AUDA. apoi, ca intr-o comedie absurda cu prosti, incompetentii-mijlocasi vor fi pusi sefi peste competentii pe care ii vor chinui sa scoata rezultatul visat de seful mare. fiindca din cauze obiective nu se va putea, vinovatii vor fi declarati competentii din linia de jos de comanda. am trait pe viu comedia asta in multinationale auto in Germania. se zice ca ‘puterea corupe’. fals, e vorba de un cretin care nu-si realizeaza cum orgoliul sau ii distruge perceptia limitelor realitati, dar fiind la conducere crede ca face bine si mai devreme sau mai tarziu ajunge sa creada ca a fi puternic inseamna a avea dreptate. pe un astfel de psihic e samanta unei paranoi cei-ce-nu-zic-ca-mine-sunt-dusmanii-mei, rezultat al unei personalizari a unei situatii conflictuale in care nu s-a avut intelepciunea de a se trece de orgolii. paranoia asta creste in timp si manifestata la conducator va fi periculoasa.
  asta ca descriere generala. dracnea merge pe acest drum al omului care se vrea mintit fiindca se autoamageste ca o sa scape. de asta a fost 3 ministri in 7 luni pana a dat de retardata asta care nu-i sufla in fata, dar care e constienta ca la capacitatile ei mentale nu s-ar pune problema sa fie primministra. de aceea ii satisface toate ordinele: din autoamagirea ei ca merita asa ceva. in primul rand lui dracnea nu-i pasa de tara, ii pasa de el insusi. la stramtoare nu va ezita sa sacrifice tara fara a avea remuscari. si dracnea e demult stamtorat, fiindca un mediu politic democratic de ‘check and ballances’ si separarea reala a puterilor in stat limiteaza si pe cel mai iubit&competent politician. asta ca sa nu mai vorbim de tinicheaua condamnarii penale care l-a impiedicat sa fie propus primministru si de procesul care ii da dureri de cap. si da, vinovati vor fi gasiti mereu altii, intodeauna cei care nu sunt din tabara laudatorilor.
  pe de alta parte nici isarescu nu a fost isus hristos, nu poate repare economia de unul singur si in trecut a cam pactizat cu cei care au distrus-o, tine cu bancile cand jecmanesc datornicii, etc. unul din comentatorii de mai sus e adeptul viziunii de viata ca totul e o lupta dintre bine si rau, dintre albul cel mai imaculat si negrul cel mai groaznic si mai ales ca daca o parte are miste pete negre care sunt ignorate atunci partea adversa e lumina-soarelui-cea-denigrata-de-necunoscatori.