Cine plăteşte un referendum ratat? Nu, Băsescu nu vă cheamă la vot

La ora 19, prezenţa la vot era sub 30%. Acum, PSD o dă pe aia cu 40,2%, desigur, pe Antena 3. Va să zică, USL-ul ar fi reuşit să scoată, într-o oră, la vot, aproape două miioane de oameni. Răspunsul e simplu: a început manipularea cu cifrele legate de prezenţa la vot. Din cîte-am apucat să pricep din toate discuţiile sociologilor perindaţi pe la toate televiziunile, estimările dădeau o prezenţă, la finalul zilei, undeva pe la 45%, căci nici măcar cu autocare nu prea mai au cum să ajungă la 50%. Pe româneşte, referendumul e ca şi ratat.

Între timp, băieţii – la Antena 3, cel puţin – o bagă pe aia cu “Băsescu e speriat şi o să cheme oamenii la vot.” Nu, Băsescu n-o să cheme oamenii la vot în ultima clipă, nu e în interesul nimănui. Însă e în interesul USL-iştilor să trimită SMS-uri prin care anunţă că Băsescu şi-a schimbat strategia şi că are nevoie de oameni la urne. Nu, n-are nevoie.

La finalul zilei, la ora 23, cînd prezenţa la vot nu va depăşi nici măcar 46%, iar referendumul va fi invalidat, o să apară întrebarea logică: cine plăteşte un referendum inutil, un moft al cărui singur scop a fost acela de a-l îndepărta pe singurul om care ar fi putut să arate cu degetul mizeriile făcute de cele două gîşte iresponsabile? Deci? Cine plăteşte? Păi, hai să vă spun: noi, noi toţi, căci din banii noştri s-a făcut.

Apropo, mi-a plăcut discursul de învins al lui Ponta, care e conştient că lumea îi urăşte şi pe ei în cel puţin egală măsură ca pe Băsescu: “A fost ales cu 5,2 milioane de voturi, dacă vin la vot mai mult de 5,2 milioane, considerăm că e victorie morală.” E bine că ştie că pierde.

14 comentarii

 1. Nu va inmuiati vigilenta inca! Se anunta lupte grele dupa 21. Sinistrul ala de Buscu o zice aproape in clar pe mizeria lor de site (catavencii): iesiti de validati referendumul cu forta.

 2. Acum Antena3 o dă p’aia ca s-a facut cvorumul din cetățenii care stau în România…

 3. Cu banii dati pe referendum mai bine modernizam inca o vila de protocol, sa aiba de unde sa-si aleaga fam Basescu… :b

 4. Acum ar trebui ca varanul sa ramburseze toti banii chltuiti de statul roman cu acest referendum! Ce bine-mi pare ca javrele au luat-o-n mana! Inca o data poporul roman le-a tras-o!

 5. Alex, oricum o dai, vreo 8 milioane de oameni au votat _pentru_ suspendarea presedintelui versus aia 5 milioane care l-au votat in 2009. Asta spune multe, restul e gargara …

 6. nu e ratat. cine a zis ca e ratat?

 7. @blabla: pai nene, 7 milioane sunt foarte putini (nu mai aburiti atata cu cifra aia de 8 milioane, 8 milioane s-au prezentat la vot, dintre care 1 milion a votat NU demiterii)! Daca dictatorul ar fi meritat demis, 11-12 milioane de voturi pentru demitere s-ar fi adunat in primele 4 ore de referendum!
  Nu mai tine abureala. S-au scremut uslasii sa faca un referendum, la care referendum poporul nu a pus botu. Restul e gargara…

 8. Dar referendumul inutil cu parlament unicameral si 300 de parlamentari din 2010 cine-l plateste? Ca au avut 2 ani in care AU FOST LA GUVERNARE si n-au aplicat dorinta poporului.

  @Moldoveanca: 7 milioane de oameni actioneaza intr-un scop. 10 milioane stau acasa si beau bere ca e cald. Cati din aia 7 milioane vor mai iesi o data in strada si cati din aia 10 milioane vor sta tot acasa la o bere? Cand base e ales de 5 milioane si renegat de 7 milioane, mi se pare un tupeu basist nesimtit sa spui ca de fapt aia 10 milioane care intotdeauna stau pe cur si nu fac nimic sunt cei relevanti.

 9. @vlad

  Spalat pe creier des, sau rar si bine?

  Ia sa vedem cum e cu puteau sa revizuiasca constitutia:
  ARTICOLUL 151
  (1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.

  Acu’ ai inteles ceva?

 10. Democratia asta e un bici, mai ales cand joaca impotriva intereselor tale :))))
  Imi place cum se da lumea cu curu de pamant ca “am fost 8 milioane, am fost 8 milioane”. Problema e ca din ceilalti (aia scarbitii, nehotaratii sau basistii) au fost 10 milioane.

 11. @cipper: mai mult decat atat, acum 2 luni Basescu a propus USL-ului DEMISIA PROPRIE daca USL accepta modificarea constitutiei in acord cu referendumul.
  Deci USL-ul ar fi scapat de Base, fara referendum, fara cheltuieli, fara ridicol…. si faceau si o fapta buna, schimbau constitutia.
  Dar pentru asta ar fi trebuit sa avem politicieni cat de cat dotati

 12. Am zis sa nu o bag p-asta cu base pentru ca toti fanii antena 3 sunt convinsi ca era o capcana :))

 13. @Cipper: Si au supus votului proiectul sau propunerea?
  Nu. Au facut un referendum ca sa fie si atat!
  De ce nu a facut base propunerea de demisie cat era Boc prim-ministru ci abia cand simtea ca nu mai are mult?
  Dar tot eu sunt ala spalat pe creier…
  Eu inteleg sa iei bani ca sa postezi aiurea pe bloguri, dar macar fa ceva de banii aia: fii coerent!

 14. @vlad: da. a pus-o pe ordinea de zi cand avea pdl majoritate, si geoana a respins-o. dupa ce a pierdut majoritatea, Basescu i-a trimis o scrisoare lui Ponta, pe care Ponta a rupt-o teatral la congresul ala PSD de la Romexpo. Ultima data cand Basescu a vrut sa implementeze acel referendum a fost la investirea Abramburicai, cand i-a dat lui Ponta celebra mapa rosie.
  In alta ordine de idei: incepe sa devina clar ca cipper are dreptate in ceea ce te priveste. Se chinuie Basescu de 3 ani sa implementeze referendumul ala, este carotat “la oase” de PSD, si acum vad ca e acuzat ca… nu a reusit! Este cel mai clar atac de tipul hotul striga hotii. Am mai vazut odata ceva asemanator, la MCV-ul din 2011, cand Romania a primit un minus ca nu a reusit sa condamne un mare corupt (era vorba de Nastase) si Ponta striga pe toate drumurile ca Basescu a luat un minus, uitand ca PSD-ul a facut tot ce i-a stat in putere sa amane tocmai condamnarea lui Nastase.