Ciuhodaru despre demisia lui Raed Arafat: “Să stricăm sistemul care funcţionează!”

Tudor Ciuhodaru, cel care i-a luat locul lui Raed Arafat:

Ar fi onorant pentru mine, dar mai important este să realizăm un sistem bun pentru pacient. Sunt multe lucruri care pot fi spuse, dar nimeni nu deţine adevărul absolut.

Da, bine. SMURD-ul (şi cred că şi Ambulanţa) erau singurele două sisteme din sănătatea românească ce funcţionau ca la carte, că, de-acum înainte, puteţi spune că funcţionează ca întregul sistem. Demisia lui Arafat este una dintre cele mai mari greşeli ale lui Traian Băsescu şi cea mai mare pierdere pentru sistemul sanitar românesc. Tocmai mi-a pierit şi ultima speranţă legată de Sănătatea românească. Le doresc să le stea-n gît. (Sursă foto: Google Images)

4 comentarii

  1. Nu sunt specialist, sunt doar un simplu cetatean, insa eu tind sa cred ca SMURD-ul era singurul “sistem” subordonat statului si pus in “slujba cetateanului”, care functiona cu adevarat bine in tara asta! Poate mai e si BNR-ul, dar in rest nimic. Invatamant, justitie, sanatate, transporturi, atragere de fonduri UE, agricultura, etc, etc, etc… nimic nu functioneaza cum ar trebui. Se pare ca vor ingropa si SMURD-ul si sistemul de urgente…

  2. Acopera AZI tot teritoriul la acelasi nivel de servicii (SMURD)? evident NU! o va face in viitor? viitorul depinde (si) de resursele financiare care -indiferent de tara sau de anul bugetar) sunt limitate si in descrestere (raportate la individ si la nivelul tehnic cerut). De ce nu este permis privatului sa acopere gaurile? Poate nici lui nu-i convin costurile si la lasa zone neacoperite, dar de ce sa fie INTERZIS? De ce sa nu fie ai elicoptere PRIVATE pe acolo (NB. In Valea Jiului exista asa ceva cu mult inainte de Arafat la Tg.Mures)???? De ce automat ii catalogam drept ” golani de privati” ??? PS. noua lege preia sistemul olandez. E asa de catastrofala urgenta in Olanda?

    • @cinic: modelul olandez poate fi perfect. Orice model poate fi perfect. Nimeni nu contesta asta. Ce contesta toata lumea, cind vine vorba de afaceri cu statul, e modul de implementare. Degeaba e modelul ideal, daca el functioneaza ca-n Romania?

  3. io cred că s-ar fi înţeles dacă s-ar fi aşezat şi ei ca oamenii la o masă, la un pahar de ţuică. că şi mie mi se întîmplă să mă cert prin telefon. aşa, cu o ţuiculiţă în faţă îţi mai aminteşti din armată, mai zici un banc… ştii cum e.