Şoc şi groază la Adevărul: Click! pentru femei se închide; angajaţii renunţă “benevol” la o leafă dacă mai vor job

Luaţi o exclusivitate: după închiderea Forbes, şi Click! pentru femei urmează să se închidă. Nu e ca şi cînd vorbeam de vreun supliment care mînca o groază de bani cu oamenii, dar uite că dispare de pe piaţă. Ca idee, audienţa per ediţie a suplimentului/revistei – ce-o fi fost, în valul SNA mai 2012, era de 442.000 de cititori pe ediţie, la un tiraj vîndut de 62.015 pe ediţie (din total difuzat 63.090, respectiv brut de 89.955).

Asta înseamnă mai bine de jumătate din audienţa cotidianului Click!, de 714.000, respectiv retur de vreo 26.000 (Click avea retur de vreo 33.000, la 142.000 vîndute.) În principiu, pierderea nu ar fi extrem de mare şi s-ar fi rezolvat cu tăiat din tiraj. Personal, nu pot să înţeleg care e logica, în condiţiile în care revista se făcea cu un pumn de oameni, primea destule materiale servite (şi pe bani,) era plină de poze, deci conţinutul era oricum puţin şi uşurel, iar lefurile oamenilor nu erau dintre cele mai mari.

Renunţaţi la o leafă şi vă păstraţi locul de muncă!

O chestie şi mai dubioasă este că angajaţilor de la Adevărul li s-ar fi dat un ultimatum: renunţaţi de bună voie şi nesiliţi de nimeni la un salariu pe o lună şi vă păstraţi locurile de muncă. Nu li s-a spus că li se micşorează leafa proporţional cu salariul pe care ar urma să-l piardă, ci că trebuie să renunţe un salariu. Ceea ce mă face să cred că nu există bani pentru plata lui. Încă nu m-am prins dacă vorbim despre salariul restant pe august, pe care noul-încă-nu-se-ştie-dacă patron nu l-a plătit sau dacă e vorba de un salariu pe una dintre lunile următoare. Cert e că, în contextul ăsta, e clar că Cristian Burci n-are bani.

Trist.

1 comentariu

  1. Vineri n-a aparut Click la chioscuri, azi a aparut? Pana la urma se inchide?