Şi de ce n-ar avea voie şi companiile să protesteze?

A început să circule azi, pe Facebook, o poză cu o cerere a unui şef de ocol silvic din Topoloveni, Argeş, prin care solicită închiderea contului de la Raiffeisen Bank.

Motivaţia sa e aceea că aşa protestează el împotriva lui Steven van Groningen, CEO-ul Raiffeisen România, care a avut tupeul să iasă în stradă, alături de sute de mii de oameni, împotriva ordonanţei borfaşilor.

Între timp, s-a aflat şi cine e individul:

Ocolul Silvic Muscel este condus de Dorin Mărășoiu, lider local PSD Argeș. Până în vara anului trecut el a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

Anul trecut patronii a două firme ce aveau relaţii comerciale cu firma deţinută de soţia lui Mărășoiu l-au acuzat pe acesta de înșelăciune.

Mai precis, firma Almarex Forest SRL, din judeţul Vâlcea, a susţinut că a fost prejudiciată chiar de către Mărăşoiu prin intermediul companiei deţinute în acte de soţia sa. M. GH. Vitis Product SRL, nu mai vrea nici să plătească nici să respecte un contract în valoare de 40.000 lei negociat personal de Dorin Mărăşoiu.

Va să zică, un pesedist ţepar, după cum zic foştii parteneri de afaceri, care abia aştepta să-i mai pice câte ceva de pe la Consiliul Judeţean, primărie etc. şi pentru care ordonanţa era perfectă.

Or, în aceste condiţii, de ce n-ar avea voie companiile să protesteze? De ce patronul şi directorul general al unei firme n-are voie să iasă în stradă câtă vreme un politician de duzină profită de legile date de partidul lui pentru a-i ţepui pe cei care chiar muncesc?

De ce un patron oarecare n-ar avea voie să iasă în stradă, câtă vreme taxele şi impozitele plătite de el sunt la cheremul unor alde Mărăşoiu, care abia aşteaptă să îi împartă după cum are el chef?

Între timp, Dragnea şi partidul unic vor să protesteze împotriva multinaţionalelor şi pregătesc mitinguri pe tipar comunist, cu angajaţi la stat sau la companiile de stat. Mai lipseşte Gheorghiu-Dej din peisaj.

1 comentariu

  1. Cele doua Romanii… A intuit bine Adelu’, dar nu a caracterizat corect.
    Una incremenita in timp, neproductiva, lenesa, hoata si ciudoasa, cealalta conectata la nou, educata, corecta si harnica.
    Hai sa ghicim din care provin votantii PSD.