compuneri pe teme de blogging

TimeOut Bucuresti publica, in ultimul numar, un material despre bloguri/blogging, semnat Adina Rosseti. Il numesc material pentru ca… nu poate fi numit articol. Suna mult prea jalnic. Nu comentez continutul celor doua pagini, a facut-o Cristi Curus, desi cred ca ar mai fi avut multe de zis. In schimb, comentez scurt felul in care e scris: cu picioarele. Si asta pentru ca suna a compunere de clasa a treia, pentru ca nu are substanta si pentru ca e mult prea multa umplutura. Scriitura e aiurea din simplul motiv ca suna a revista gen “Povesti Adevarate” sau reportaje din casele vedetelor, in Libertatea. Mult text, lipsa idei concrete. Adica nimic. Materialul e pe doua pagini: prima / a doua.

Cu aceasta ocazie, as vrea sa lansez un concurs: cine scrie cea mai frumoasa compunere despre blogging si bloguri primeste o sticla de vin de la mine. Prahova Valley – Merlot sau Pinot Noir, ma mai gindesc. Compunerile vor fi trimise la adresa subiectiv [at] gmail [punct] com. Premiul se va acorda la RoBlogFest sau… cind ne-om intilni. Timp de lucru: pina in ultima zi a lunii. Ma gindesc serios sa pun la punct un blog, sa dau liber la creat conturi si la postat texte, eventual sa includ si pluginul de rating a insemnarilor. Si daca se mai baga cineva sa dea premii, cu atit mai bine :D.

 • [Prevad ca o sa primesc fix trei mailuri :)) – oricum, scopul ar fi, mai degraba, crearea unei baze de opinii despre bloguri/blogging, poate asa or sa scrie si jurnalistii nostri articole, nu compuneri]

Si inca o chestie, gasita tot la Cristi pe blog: tricouri, cani si genti cu Ceausescu, de vinzare pe net. Ceausescu, a Romanian brand :D. Ce atita Che Guevara? Il avem si noi pe Ceausescu al nostru, nu? Un bun exemplu de Branding Romania :P.

LATER: Ca tot mi s-a atras atentia – am zis “compunere” pentru ca ma amuza termenul, dar si pentru ca nu toti stie sa scrie… articole. Practic, cam asta era ideea. In fine, se accepta si compunerile :P.

UPDATE: Andrei Crivat a anuntat ca se baga la sponsorizat. A zis ca pune la bataie un vin scump (“si o tastatura smechera”). Spre deosebire de Cezar, care se anunta numai la baut :P.

14 comentarii

 1. Si eu ma bag. O sa anunt in scurt timp premiile pe care le ofer, ca sponsor.

 2. Bravoo, bravoo, n-ai ales rau deloc vinurile alea.
  Daca-mi spui din ce an ar fi cel mai bun Pinot Noir de- ala de Prahova Valley, poate ma bag si eu :)

 3. hai ba …. puteai tu sa nu`mi strici ziua … :)

  ce tre sa fac pentru sticla aia de vin?

  da o bem la mine ;)

 4. unde e vorba de vinuri, hop si cezar :))))

  cat despre articolul cu pricina… e el de revista scolii, ce-i drept, dar mie mi-a dat si un lucru de bun simt – blogul acelei doamne de 58 de ani. asta e jumatatea plina a paharului, cum ar veni :)

 5. @Alex:
  Căutați nod in papură, si tu si Cristi…
  C-aveți nene, cu femeia? V-ați ințepat că n-a scris corect “codu'”?
  Hai că esti subiectiv… :-)
  Ia să vedem ce o să “compuneți” voi, ăstia “destepții”…

 6. Bunicule, nu cred ca ii cauta cineva nod in papura doamnei care a scris articolul. Eu unul am citit si alte articole minunate despre blog-uri… si nu am comentat nici unul. Dar acesta este chiar unul care te scoate din sarite. Articolul in sine nu este un articol … ci mai degraba o compunere.

  Si nu inteleg care “cod”. Eu sunt impotriva codurilor… inclusiv in blogging. Dar pana la urma blogul este o “forma” care are o serie de elemente. Doamna Rosetti nu trebuia sa faca referire la acest lucru … ci trebuia sa faca doar o documentare mai buna si sa fie atenta la exprimarile foarte vagi. A face o cronica la o piesa de teatru sau o recenzie pentru o carte presupune folosirea unei serii de termeni. Asa-i si atunci cand scrii despre blog-uri.

 7. Dar clasificarile merg ? (Sau doar ”compunerile” se accepta ?)

 8. Deci…alo! Alex! Da, cu tine vorbesc! Mai lasă pornachele si fi atent nițel!

  1. Dacă e concurs – trebe să egziste si ceva reguli (musai!)
  2. Nu văd regulile nicăieri!

  Iată ce vă sfătuieste Bunicu vostru in privința asta (dau sfaturi, la asta-s bun! la altele…) :

  – Compunerea trebuie trimisă anonim. (În caz contrar, cîstiga automat Zoso) :-)
  – Compunerea să să fie tot atît de lungă cît articolul criticat.
  – Compunerile vor fi postate în întregime.
  – Compunerea cîstigătoare va fi determinată printr-un pol postat pe blogul “subiectiv.ro”.
  – Enibadi are dreptul la un singur (unul) vot per compunere.
  – NOTĂ: Votul Bunicului valorează exact 100 de voturi normale.

  Pese: fără reguli – concursul e “degeaba™”

 9. bunicule, lasa matale pornachele, ca-ti distrage atentia de la gramatica si uiti sa mai scrii un “i” la “fii”. in alta ordine de idei, zoso nu participa, iar juriul e format din mine. nu sintem la roblogfest :D

 10. ‘ai dă capu’ meu…am scăpat un “i”…
  Mea culpa! Mea Maxima Culpaaa! La colț! Pă coji dă nucă!
  Ce – te-ai speriat că te-am prins? :-)
  “Zoso nu participă”? Si eu care credeam că participarea lui e din oficiu…
  “Juriul e format din mine”?
  Am înțeles tot…vrei să bei de unul singur… :-)

 11. am zis de echipa verde sa dea ceva si ei mi-au dat altceva…of…nu e dpa ei

 12. salut.ce faceti?