Apocalipsa zombie

În primele zile când a început să curgă cu știri despre coronavirus, am făcut o glumă într-un comentariu pe la cineva, pe facebook. Ceva de genul “așa începe apocalipsa zombie”. Acum, că virusul a fost declarat urgență globală

Evident, au apărut tot soiul de teorii ale conspirații, că-n Wuhan e nu știu ce institut de cercetare a virusurilor și, iată, o să murim cu toții, chinezii produc arme biologice șamd. Nu m-apuc să întrețin tâmpeniile, dar vreau, totuși, să facem un exercițiu simplu de imaginație.

Să ne imaginăm, așadar, că Umbrella Corp. produce un virus nasol care ne transformă în zombie. Ca să fie tacâmul complet, după zeci de mii de teste, îl programează astfel încât să se activeze după o lună și să fie contagios din primul moment în care s-a activat. Cam cum se întâmplă cu coronavirusul de care vorbim acum, care sare de la o persoană la alta încă dinainte de a genera simptome.

Personal, singurele filme cu zombies pe care le tolerez sunt cele din seria Resident Evil. Am încercat niște seriale la un moment dat, dar nu m-au prins, mi se pare că toate sunt la fel. Dar exercițiul ăsta de imaginație e bun pentru că, în felul ăsta, putem să ne facem o idee despre cât de rapid poate fi curățată lumea de oameni.

Am zis mai sus “o lună” pentru că asta l-ar face nedetectabil. Într-o lună de zile, ajunge, la propriu, în toată lumea. Poate doar dacă locuiești în vârf de munte să nu te infecteze. Sau pe-o insulă pustie. Nu e despre zombie, ăsta e doar un soi de clickbait. E despre cât de ușor planeta ne poate curăța pe majoritatea. Toate virusurile suferă mutații. Dacă unul nasol se întâmplă să devină fix ca-n scenariul de mai sus? Un pic de mâncare pentru creier, zic.

2 comentarii

  1. Încep să-mi fac probleme nu pentru om, că și așa suntem mulți și proști pe planeta asta, ci pentru natură, flora și fauna care au fost subminate și renegate de om, ne gândim să explorăm spațiul dar nu ne gândim să avem grijă de Terra și de noi !

  2. Off topic: dacă locuiești pe o insulă, cum mai e pustie ? :)

    Cel mai probabil or să fie destui imuni la virusul respectiv pentru că suntem din ce în ce mai mulți, deci din ce în ce mai multe șanse ca unii să fie imuni.