Lăsați-l pe Nicu să-și vadă bunicu’!

Regele mai are două suflări și-și dă duhul. Nepotu’ vrea să-l vadă pentru ultima oară. Prințu’ îi interzice. Puștiu’ nu se dă băut, sare gardul, bate la ușă să i se deschidă. Ies paznicii, îl apucă se mâini și de picioare, îl aruncă în stradă, dar omu’ nu se lasă, vine peste ei, își împart câțiva pumni.

Cam așa se poate sumariza scandalul din ultimele zile, un fel de spălat chiloții murdari ai regelui Mihai de la balconul palatului regal, în fața întregului popor.

Casa Regală a României a devenit un cort infect, în mijlocul căruia stă, pe un scăunel de lemn, un impostor, un arivist parvenit, un mincinos acuzat de turnătorie la Securitate, acuzat – chiar de The Guardian – că și-a falsificat CV-ul și a inventat studii pe la Harvard.

S-ar putea face un adevărat film despre cum un actoraș plasat de urmașii Secu a preluat controlul unei case regale a Europei până la punctul în care singurul urmaș normal la cap, care ar fi mai împrospătat aerul plin de flatulențe din cortul roial, a fost dat afară cu surle și trâmbițe.

Tot scandalul de zilele astea putea fi evitat dacă un isteț nu s-ar fi apucat să dea un comunicat de presă prin care îl acuza pe Nicolae de încălcarea proprietății și nu mai știu ce prostii. Ba poate ar fi murit și așa, dacă nu ar mai fi dat un comunicat chiar mama lui Nicolae, în care îl face terci.

Dar, până la urmă, vorbim de o avere care trebuie distribuită între urmașii regelui, vorbim de o șpagă din partea lui Dragnea și Tăriceanu prin propunerea de reglementare a statutului casei regale drept una de utilitate publică și, implicit, de niște bani de la stat.

Aceste prevederi vor asigura cadrul pentru o implicare şi mai intensă a Casei Regale în cadrul societăţii româneşti. Este nevoie, mai mult decât oricând, de o instituţie deasupra politicii partinice, în care românii să vadă un reper de echilibru şi continuitate.

Textul de mai sus e din motivarea actului normativ. Iată, deci, domnu’ Dragnea vrea să creeze un reper de echilibru și continuitate, iar acest reper este Casa Duda, în care un impostor nu-l lasă pe urmașul unui rege să-și vadă bunicul, iar însăși mama urmașului și fiica regelui îl umple de rahat printr-un comunicat de doi lei, pentru că, până la urmă, asta înseamnă echilibru, să-ți renegi fiul pentru că n-a vrut să se însoare cu cine voiai tu, pentru că profund corect, moral și uman este să accepți ce vrea mă-ta.

Iată, deci, starea lucrurilor: o ceartă ca la ușa cortului… regal. Acesta ar trebui, va să zică, să fie reperul moral, reperul de echilibru al poporului român: parvenitismul unui Duda și bătaia pe avere a urmașilor regelui, beneficii de la stat și guri spurcate. Brava, nene! Nobil, nu glumă!

PS: Titlul e un comentariu de pe blogul casei regale, răspuns la comunicatul mamei lui Nicolae.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

2 comentarii

  1. Uhm! Povestea asta e din telenovele turcesti? Pai nu ti-am zis domne’ sa nu te mai uiti asa mult pe Kanal D la toate prostiile?

  2. Ai pus punctul pe i. Sunt de acord cu tine in privinta celor vinovati pentru cele intamplate in interiorul familiei regale. Nu vreau sa ma exprim cliseistic, dar mi se pare tipic romaneste ce se petrece, cei care merita un anumit statut sau sa ocupe o pozitie sunt intotdeauna marginalizati.