Credea cineva că Adrian Severin are măcar o urmă de demnitate?

Încerc să-mi dau seama dacă Adrian Severin e naiv sau dacă e doar nesimţit. Sincer, nu reuşesc. Şi asta mai ales din cauză că, bag seamă, nici el nu înţelege prea bine pe ce lume trăieşte. Există, pînă la urmă, o vorbă din popor care zice că “dacă trei inşi îţi spun că eşti beat, te duci şi te culci”. Lui Severin i-au zis nu doar trei, ci mult mai mulţi, de la ziarişti şi pînă la colegi de partid, în frunte cu Victor Ponta. Ba pînă şi ziariştii de la Sunday Times, cei care l-au prins pe român cu mîna-ntinsă la şpagă, ajung să se întrebe dacă europarlamentarul român face distincţia între vis şi realitate.

Ce nu pricepe Adrian Severin e că o să creeze un precedent nedorit prin îndîrjirea cu care se agaţă cu dinţii de scaunul de la Bruxelles. Nu pricepe că, în momentul de faţă, cariera sa politică e terminată. Pentru Parlamentul European, Severin a devenit o persoană indezirabilă, nesimţită, lipsită de onoare şi de orice urmă de demnitate. Dacă pînă şi Ponta i-a recomandat să demisioneze, e clar că nici în România nu va mai avea mari şanse în politică.

Crunt e că domnia sa nu face distincţia între a fi român şi a fi român prost, probabil tocmai de aceea preferă varianta a doua. Or, comportamentul său iresponsabil nu doar că face o întreagă naţie de ruşine, aceeaşi naţie care e privită de întreaga Europâ drept “şatră de ţigani”. Severin devine, astfel, la fel de “ţigan” precum ciocolatiii care ne făceau ţara de ruşine înainte de 2000, dînd spargeri şi furînd maşini din Germania, la fel precum cei ce au urmat, după 2000, prin Italia, Franţa şi Spania.

Asemenea lor, nici Severin n-are urmă de onoare ori de demnitate. Mai grav e că încă n-a priceput că s-a umplut de baftă în primul rînd pe el. La revedere, domnule Adrian Severin! Cariera dumneavoastă politică a luat sfîrşit. Ne-a părut bine. Acum, ne pare şi mai bine. După mandatul ăsta, nu veţi mai avea ocazia să ne faceţi de rîs.

PS: “Ţigan” nu se referă neapărat la “rasă”, cît mai ales la comportament. Asta aşa, să n-avem vorbe la proces.

22 comentarii

 1. @alex
  e doar pragmatism dus la extem…. din punct de vedere al imaginii nu mai prea are ce pierde … asa ca … de ce sa dea cu piciorul la un venit lunar considerabil

 2. Protestez vehement impotriva folosirii termenului de tigan in textul tau.

  Se zice “tigan prost”. Fii atent la context (i.e. vorbim de Severin, totusi) si adapteaza, te rog.

  Multumesc ;)

 3. Alex, hai sa rationam la rece. Apogeul lui Severin a fost VP la PD si min. externe. De cand cu trecerea la PSD, indiferent cati eghileti i-au fost adaugati la veston, cariera politica a fost decendenta. De acum nu va mai fi nimic. Asa ca vorbim de agatatul de un pai. PS. PANA SI LA PSD, tradarea e iubita, dar tradatorii nu sunt iubiti.

 4. Probabil ca a confundat parlamentul european cu cel de la Bucuresti si a crezut ca odata prins cu ocaua mica, toti colegii de breasla vor face zid in jurul lui pentru a-l apara.
  Se vede treaba ca s-a inselat

 5. Mi-am adus aminte: in anii “90, Verdet, intrebat de un reporter ce parere are despre noua casa politica, acesta a respuns ceva in genul ; care clasa politica?A astia de-si zic politicieni.. nu vedeti ca sunt din cei ce nu au facut nimic in viata pana acum……El a fost mai plastic si mai concret. Nu vedeti cine sunt politicienii nostrii… 80% au avut dosare pentru diverse gainarii, 20% au facut parte sau fac din diverse minoritati sexuale, dar marea majoritate dau dovada de o cultura cu un mare IN in frunte. De ce valorile noastre sunt apreciate numai afara, aici sunt improscate cu noroi si nu se mai deosedesc de ceilalti……Dan

 6. Victor Ponta o zi il condamna, a doua zi nu ! Tocmai aseara zicea ca Roberta Anastase este de 100 de ori mai vinovata decat Severin …. Cica pana nu este pedpsita Anastase, nici Severin nu trebuie pedepsit ! Omul asta inca nu s-a maturizat ! Este adevarat ca alaltaieri zicea ca el personal incepe procedurile de excludere pentru Severin ! ce sa mai crezi? Mai rau ca la tigani !!!

 7. corect – severin e un jeg si prin comportamentul lui balcanic imi face din ce mai mult sila ca sunt roman!

 8. Cititi si voi pe Wikipedia.ro la Adrian Severin nu atat episodul cu H2O cat cel cu Insula Serpilor…

 9. Si cuvantul tigan, si cuvantul politician (roman) starnesc aceeasi scarba organica. Cel putin in cazul meu.

 10. “Europarlamentarul care nu pleaca” (asa este poreclit Severin de colegii lui din PE) nu va pleca. De dat afara nu poate fi dat, iar ca sa plece din proprie initiativa, ar trebui sa dea dovada de o urma de constiinta, de obraz, de rusine, de demnitate… Evident, este terminat din punct de vedere politic, in PE va fi un paria, toti se vor feri de el ca de ciuma — nici chiar CVT si Gigi nu se bucura ca le-a devenit coleg de banca…

  Insa probabil ca si-a facut socotelile si a ajuns la concluzia ca merita sa suporte stigmatul inca vreo doi ani jumate (cat mai are de executat din mandatul de europarlamentar) si sa-si adauge in contul oricum gras inca vreo 200.000 euro castigati usor… Daca nu cumva probele rezultate din anchetele pornite de DNA si ANI nu-l vor trimite in judecata, si nu va fi gasit vinovat (cf. Codului Penal, traficul de influenta se pedepseste cu inchisoare pana la 10 ani parca).

  Nu, Severin nu e prost, si nici naiv. Si in nici un caz nu e demn. Sunt insa de acord ca produce Romaniei un rau echivalent cu 100 de Mailati…

 11. iata extrasul din ro.wikipedia.org
  citez:

  Zilele trecute a încins spațiul public declarația lui Traian Băsescu care a acuzat practic de trădare a intereselor nationale “echipa regimului Constantinescu” – respectiv ministrul de Externe Adrian Severin , care a participat la cedări rușinoase în favoarea Ucrainei, în 1997. Acesta din urma a sărit ca ars, pretinzând ca “Tratatul a constituit un act aducator de liniște și stabilitate regională”. Ceea ce a omis Severin să precizeze, dar ZIARUL a aflat de la diplomatul Aurel Preda, este raspunderea directă și personala a fostului ministru de Externe în cedarea Insulei Serpilor, teritoriu romanesc, către Ucraina, printr-o inserție în textul Tratatului negociat deja, care l-a uimit pâna și pe șeful delegației ucrainene, Buteiko. Severin a intrat în camera de la Ministerul Afacerilor Externeunde se executa colaționarea textului Acordului și a spus ca are o propunere, la care Buteiko, șeful delegației ucrainene, a avut un gest nervos, trantindu-și ochelarii pe masa. Propunerea adresată de ministrul de Externe român a fost: în rândul patru de jos se pune virgulă, dupa Insula Serpilor, și se adaugă “care aparține Ucrainei”. Lui Buteiko nu i-a venit să creadă și s-a adresat în rusă – paftarite pajalusta ; repetați, va rog!, iar Severin a reiterat fraza, după care Buteiko a reluat discuția, în engleză, murmurând – Isle of Serpents, comma, “belongs to Ucraine”! Bătrânii țărănisti au vrut să voteze contra textului Tratatului, de aceea prevederea legată de Insula Serpilor a fost introdusă în Acordul conex. Dumitru Ceaușu, i-a “prelucrat” pe țărăniști susținând că “România, pentru a intra în NATO, trebuie sa privească în viitor și să renunțe la trecut”. S-a dovedit însă ca a fost o cacealma pretextul cedărilor către Ucraina în schimbul intrării României în NATO la Madrid. Poporul român însa nu a fost intrebat prin referendum – daca este de acord să cedeze Insula Șerpilor, o parte a teritoriului național românesc, ucrainenilor. Ceea ce încadreaza manipularile celor din MAE și ale ministrului Adrian Severin la rubrica trădare națională.”

  trageti concluziile !

 12. tipic romanesc. ne miram ca Olanda sau alte tari ne arata cu degetul pt ca nu vrem sa ne curatam tara de mizeria coruptiei, a minciunii si furtului generalizat. credeti ca mai exista cazuri similare in lume, nu ma refer la tari occidentale poate in Africa sai India?
  La noi s-a ajuns la un nivel al nesimtirii care nu mai poate fi nici explicat. Dar totul se intimpla pt ca toata clasa politica este la fel daca nu au fost condamnati planeaza grave acuzatii asupra celei mai mari parti a parlemantarilor, senatorilor si presedintelui. dar cu o justitie la fel de corupta este evident ca vom deveni natia care este considerata creatoarea omului nou corupt pina peste poate, creatie a lui ilici, nastase si restul liderilor comunisti vopsiti in democrati. Desteapa-te romane am ajuns mai rau decit ne putem imagina

 13. Da, e nesimtire MARE. De fapt cam toata politica romaneasca tine de Kafka sau de teatrul absurdului al lui Eugen Ionescu.
  Am inteles ca locatia a fost data de insusi Nastase? Deci pe Nastase il doare drept in k_r de ce-i pe rol in instanta cu matusa Tamara etc.
  TUPEU !!!

 14. cred ca problema e societatea civila moarta..politicieni care joaca cartea saraciei,media corupta ,dezinformarea..justitia care te lasa cu gust amar ..suntem un stat muribund fara vlaga..unde este demnitatea romanilor de a protesta vehement fata de astfel de situatii???
  o singura miscare in teritoriu si observi ca multe nu s-au schimbat ..frica de justitie si militieni a ramas pt ca nu s-a schimbat nimic..statul modern promis e doar o himera

 15. Severin este tipic pentru filiatia cominternista care a preluat puterea in urma loviturii de stat din 1989! spioni sovietici,escroci de duzina cu minim cateva luni de puscarie la activ, securisti acoperiti si nu prea, cadre de partid resapate,turnatori iesiti din anonimatul delatiunii ,peste care ,in fruntea bucatelor fii si nepotii cointernistilor care au mai nenorocit o data Romania adusi pe tancurile sovietice !
  nu poate ceda pentru sefii sai -masoni , spioni, deseuri umane -nu isi permit sa piarda Pionul! cand tinerii protestatari au fost bruscati de ^distinsii ^ invitati ,s-a vazut aceste hahalere din alte timpuri !

 16. domnule alex mihaileanu, ai anticipat gresit, doarece PSD-ul il va pune primul pe lista la europarlamentare, iar electoratul il va vota, nesimtitii, sunt cei de la PSD, ca il mai tin brate si prin institutul titulescu, sau metaforic vorbind, ca nu face miting pentru demisia lui severin

 17. Stimate domn sunt de acord ca Severin este un nesimtit si ca prin atitudinea lui nu apara prestigiul Romaniei ci il taraste in noroi dar as vrea sa mai adaug doua lucruri.
  – De curand Comisia de disciplina si integritate a PSD l-a judecat pe Geoana, primul se pare judecat acolo dar Voicu sau Severin vad ca n-au starnit niciun interes comisiei, probabil pentru ca ei nu se faceau vinovati de sfidarea autoritatii lui Ponta.
  – Conferinta lui Severin este rezultatul unei atitudini care este mai veche la noi si anume fiecare sa scrie despre ce se pricepe mai bine din experienta proprie chiar daca este intr-un domeniu de care ar trebui sa te rusinezi. Astfel Dinel Staicu si-a dat doctoratul avand ca tema a lucrarii – Economia subterana. Probabil ca si procurorii care l-au condamnat au trecut-o la probe.

 18. V-au spalat onoarea pustii de la Romaniacurata.ro, ei au tiparit afise cu demisia, si l-au intrerupt pe sarlatan, au fost o mina de copii. Minimul a ce puteati face daca aveti intr-adevar spirit civic, dle Mihaileanu, era sa le dati numele, eu -am gasit cautind doar 3 siteuri, sint Ioana, Flaviu, Raluca, Septimius – plus citiva pe care nu i-am identificat, povestea este pe ziare.com si pe romaniacurata.ro
  presa s-a dus ca a scris alina mungiu ca isi va da demisia severin in RL de joi, a fost o idee buna, de asta i s-a stricat conferinta omului..Intr-adevar insa ziaristii puteau pune ei de la inceput intrebarea cind vine momentul si nu sa stea ca blegii toata ocnferinta. Cit priveste pe doamna Mungiu, care a facut fugura decenta ani de zile ins ocietatea civila, ea nu era in tara, ca de fapt nu mai e in tara, asa ca asta e societatea voastra civila, o mina de pusti, niste ziaristi inactivi si nu orea informati si niste absenti. Halal!

 19. Individul Adrian Jegurin nu este nici roman, nici tigan. Cred ca ambele etnii se simti profund jignite de textul Dvs. prin asocierea cu Jegurin.

  “Patria si Dreptul Meu!”
  .

 20. Ca si in cazul referendumului cu privire la nr.de parlamentari si camere,Adrian Severin si politicienii nostrii ,indiferent de culoare,pur si simplu ignora electoratul,opinia publica si societatea civila tratand vrerea acestora cu indiferenta si nesimtire.Exemple sant nenumarate si asta ne face sa fim priviti si tratati cum santem de catre niste parteneri externi,care nici ei nu sant mai breji ,dar au totusi bunul simt si institutia demisiei in cazul cand gresesc.Consider clasa politica(majoritatea ei)pe care o avem impotenta si nesimtita si pentru asta ar trebui ca noi cei care santem ignorati sa-i taxam ca atare in 2012.

 21. demnitate ? la politicienii din Romania ? da,de unde ?
  ipocrizie ? cit cuprinde, in locul numelui a.s. se poate pune oricare alt nume din politica romaneasca, de la sintga la dreapta su de sus in jos, sau pe diagonale.