Cristina Rus n-a murit la cinema. Şi nici n-a născut

Cristina Rus (foto: apropo.ro)
Cristina Rus (foto: apropo.ro)

Titlul de mai sus are o logică, nu e pus la mişto, detaliez mai încolo. Altfel, ideea e după cum urmează: aseară, mergem la film, la Multiplex, în Vitan. Rîndul şapte, locurile opt şi nouă, la Watchmen. Luăm floricele, intrăm în sală, ne aşezăm. În dreapta mea, un tip cu prietena. De regulă, nu mă uit la cine stă lîngă mine, ba chiar mă lasă rece. Însă mi se şopteşte că alături e Cristina Rus. Care va să zică, am “avut onoarea” de a sta lîngă o vedetă. Ca să vezi…

De unde sare tabloidu’

Logica titlului este următoarea: dacă vezi Watchmen şi nu eşti foarte pasionat de benzile desenate, o să spui că e un film mediocru. Dacă eşti pasionat de benzile desenate, o să spui că e un film bun. Indiferent dacă eşti sau nu pasionat de tema asta, o să realizezi că filmul, de două ore şi patruşcinci de minute, este cam lung şi include foarte multe faze care se lungesc inutil, uneori chiar de umplutură. Dar nu despre asta e vorba.

Dacă un oarecare reporter la o oarecare publicaţie gen Libertatea, Click! sau Cancan s-ar fi nimerit să vadă filmul şi să o mai vadă şi pe Cristina Rus la cinema, aş putea paria că, în ediţia următoare a ziarului, ar fi publicat un text cu un titlu de genul “Cristina Rus s-a plictisit de moarte la cinema!” sau “Cristina Rus n-a murit de plictiseală” sau orice altă stupizenie din aceeaşi categorie.

De fapt, dacă stau mai bine şi mă gîndesc, cred că ar fi scos măcar o ştire de 500 de caractere, ceva de genul ăsta:

Cristina Rus merge la cinema chiar dacă e însărcinată
Cîntăreaţa a vizionat, sîmbătă seara, la Hollywood Multiplex, in mall-ul din Vitan, filmul Watchmen. Deşi însărcinată, Cristina a stat trează pînă cel puţin la ora unu, cînd s-a terminat filmul.

Prin urmare, stau şi mă întreb ca prostul… cu ce e mai utilă o ştire din categoria asta decît articolaşul pe care tocmai ai făcut greşeala să îl citeşti?

4 comentarii

  1. Stiri de umplutura :| Pe langa faptul ca nu inteleg pe cine ar interesa asemenea stiri, de obicei mai si infloresc realitatea… De asta urasc eu mondenul din Romania.

  2. Ai punctat exact unde trebuia, însă pe de o parte îi înţeleg şi pe ăştia cu tabloidele. Dacă n-ar mai pune astfel de titluri în ziar, n-ar mai vinde atâtea exemplare.

  3. pe langa continutul de toata jena, mai este si titlul, care de cele mai multe ori nu are nicio legatura cu continutu`

  4. Stimate domn, asa este.
    Din orice prostie se face o stire, desi ne-am putea petrece timpul mult mai bine decat citind ce n-au facut vedetele sau cum s-au sters la nas etc. Am tras aceeasi concluzie si ieri, dupa ce cineva din familie s-a uitat la Conferinta de presa cu D Otil.
    Noroc ca pe lumea asta mai exista si Hotnews si RFI samd.!