Cu ce am înlocuit Google Reader

feedbin-me

Răspunsul e simplu: cu Feedbin. Din păcate, nu e perfect – adică nu e Google Reader -, dar e cel mai bun pe care l-am testat pînă acum. Aveam posibilitatea de a opta pentru o aplicaţie de Mac, dar timpii de refresh sînt predefiniţi şi există o problemă: dacă pun jumătate de oră, timp de 30 de minute nu citesc nimic; dacă pun trei minute, risc să nu-şi facă update din cauză că s-ar putea ca serverul să-mi dea un ban de toată frumuseţea. Am păţit-o pe vremuri, înainte de Google Reader, deci evit.

Feedbin are părţi bune şi părţi proaste. Partea proastă e că-i pe trei coloane în loc de două. Adică prima e pentru feed-uri şi folderele cu feed-uri, a doua e pentru articolele dintr-un feed/folder, iar a treia e cu articolul în sine. Şi să-mi schimb obiceiul de citire e un pic mai greu. Partea bună e că poate fi controlat din săgeţile de pe tastatură, iar elementele se marchează ca citite (din păcate, nu şi la scroll-ul obişnuit.) Este, dacă vreţi, cam ca un feed reader de desktop.

Partea proastă e că nu-i prea frumuşel şi, comparativ cu Google Reader, e un pic prea gri pentru gusturile mele. Partea bună e c-am făcut o extensie de Safari care rulează un fişier CSS şi, deci, arată mult mai bine. Cam ca-n imaginea de mai sus. Am făcut şi ceva modificări la fonturi, mi se pare mai lizibil cu Georgia de 16px pe 600px lăţime decît cu Helvetica/Arial de 14 pe lăţime automată. Partea cea mai proastă e că, deşi voiam să fac şi o extensie / un userscript pentru Chrome, băieţii de la Google au complicat procedeul cît de mult au putut, aşa că am lăsat-o baltă.

Feedbin e pe bază de abonament, 3 dolari lunar.

11 comentarii

  1. The Old Reader mi se pare cel mai apropiat de google reader dintre toate pe care le-am incercat: theoldreader.com

  2. Eu folosesc de ceva timp feedly (www.feedly.com). Arata bine, se misca bine si e free. Are si o functie pe care nu am gasit-o in Google Reader precum ‘save for later’.

    • @Manuel Subredu: eu nu pot să-l suport. Prea multe opţiuni de vizualizare, niciodată cele pe care le setezi. Mark all as read e la coada listei de articole, nu ţi le marchează la scroll etc. Slab.

  3. Acel mark as read m-a enervat si pe mine, pana cand l-am gasit si dreapta sus. Acum ce sa zic, fiecare e cu obiceiurile lui iar in cazul meu feedly se muleaza perfect ;)

  4. Eu folosesc http://reader.aol.com/ de ceva timp si chiar m-a multumit.

  5. Feddly are si optiune de “Auto-Mark As Read On Scroll” care implicit e pusa pe “Full Articles View Only” dar poate fi schimbata si in “All Views”.

  6. Eu folosesc Feedly. Se comporta bine si pe Web si pe mobil.

  7. Eu folosesc Pulse de ceva luni, de cand am aflat ca se inchide Reader. E cu totul diferit fata de Reader, dar m-am obisnuit.

  8. In Feedly, click pe numarul de unread items al fiecarui feed e echivalentul a mark all as read. Setarile default sunt cam nasoale intr-adevar dar cu un pic de rabdare eu l-am facut sa fie clona de Reader si sunt foarte multumit de el.