Cu drag, către comentatorii acestui blog

one-wayRemarc, în ultima vreme, un aflux de indivizi care speră să-şi facă link-building comentînd cu diverse cuvinte-cheie pe post de nume. Răspunsul meu are fix trei cuvinte: “Mark as spam.” Nu mă interesează că te numeşti Gogu sau Ghiţă, nu-mi pasă dacă-ţi foloseşti numele de alint şi nici ce link pui către site-ul tău, cîtă vreme poţi să laşi un prenume. Cu siguranţă, în buletinul tău nu scrie “ceasuri de mana” şi nici “bijuterii de lux.

La fel, nu tolerez nici adrese de mail precum “ceasuridemana_seo@yahoo.com” sau orice numesite_seo sau cuvîntcheie_seo. Cred că încă din 2007 am scris, în regulile de bază pentru comentatori, că vreau să văd o adresă de mail reală.

BONUS: Pentru băieţii care lasă comentarii semnate cu diverse cuvinte cheie şi care încă n-au aflat, le dau o veste minunată. Link-urile din comentarii au oricum “nofollow” din WordPress, nici măcar nu trebuie să-l setez eu. Nu înţeleg nici măcar de ce se mai obosesc. Dar, deh, trebuia precizat. Altfel, pentru cine n-a citit, regulile sînt aici.

5 comentarii

  1. Nu cred ca e vorba de link building, ci de reclama. Adica, mai repede da lumea click pe “vand frisoane” decat pe “Ioniel”… A devenit o moda si multi, de dragul unui nr ma mare de comentarii, accepta. Oricum, cersitul asta de vizite chiar e penibil…

  2. Am mai văzut sfaturi de “SEO” care spuneau că Google n-ar prea ţine cont de acel nofollow de la comentarii. Poate şi ei au citit aşa ceva şi chiar au crezut ce au citit. Asta în caz erau comentatori reali, nu un roboţei.

  3. Eu accept prenume si pseudonime (exemplul meu, ca nu scrie dojo in buletin). Nu accept adidasi originali sau parfumuri femei insa, mi se pare idiot sa ma adresez unei asemenea ‘entitati’ :D