Culmea ironiei: să incriminezi kitch-ul cînd tu produci kitsch

Pepe, prezentator la OTV. Dacă nici ăsta nu e kitsch...
Pepe, prezentator la OTV. Dacă nici ăsta nu e kitsch...

În caz că n-aţi aflat, OTV a lansat (nu ştiu cu cîte surle sau cu cîte trîmbiţe, cert e că a lansat…) o emisiune de divertisment. Se numeşte “100% Adevărat” şi, potrivit site-ului, “îi va avea ca invitaţi pe unii dintre cei mai iubiţi români: artişti, sportivi, actori, oameni de cultură, politicieni, oameni de ştiinţă, într-un cuvânt oameni care au marcat evoluţia societăţii noastre în ultimele  decenii“.

Culmea ironiei este chiar descrierea emisiunii. Să rîdem, zic:

Prin conţinutul editorial, valoarea artiştilor şi calitatea invitaţilor, producătorii emisiunii 100% ADEVĂRAT îşi propun să redea românilor noţiunea de divertisment autentic, grav discreditată prin producţiile subculturale abundând de kitch, insolenţă şi promiscuitate care au invadat, în ultimii ani,  canalele TV
Sursa: sutalasutaadevarat.ro.

Aţi remarcat, pesemne, “calităţie” divertismentului românesc, da? Abundă de kitsch, insolenţă şi promiscuitate. Încă nu-mi dau seama dacă e de rîs sau de plîns, cert este că, momentan, nu pot decît să rîd, în contextul în care Dan Diaconescu, de ani de zile, se scaldă taman în kitsch, insolenţă şi promiscuitate. Să reamintesc numele celui care a lansat-o pe prietena lu’ Călin Fusu, Magda Ciumac? Mare om, mare vedetă, şi mai mare caracter…

Sînt curios, totuşi, ce rating o fi avut emisiunea. Că de audienţă (mă rog, auditoriu) mi-e groază să întreb… Apropo, s-a uitat cineva la emisiune?

17 comentarii

 1. Alex vreau sa iti raspund cu o intrebare: Crezi ca se mai uita cineva sanatos la cap la OTV si DDTV si ce-o mai avea Dan Diaconescu?

 2. kitsch sau superficialitate, ce este mai rau? daca vreti sa faceti o analiza a OTV, uitati-va putin la istorie, vedeti cum a inceput DD, de ce a fost dat afara de la Tele 7ABC, cum era OTV inainte de 2002, de ce i s-a arat pisica si de ce arata OTV-ul asa cum arata acum. parerea mea e ca lucrurile nu sunt asa cum par. virajul OTV-ului mi se pare cea mai buna exemplificare a capacitatii puterii de a baga pumnul in gura si de a impune norme de conduita. bloggingul are capacitatea teoretica de a se exprima liber, desi pana acum vad ca se margineste sa fie politicaly correct

 3. …dar imi poate spune cineva ce se mai poate vedea pe micul ecran al posturilor de tv din Romania?am vazut emisiunea de asera ,cei doi prezentatori nu au aratat mai nimik profesional mai ales Ramona,in rest e un BINGO curat.

 4. Tinere Alex Mihaileanu, corect este “surle si tobe”. Daca vrei neaparat sa folosesti trambite in ecuatia asta, atunci trebuie sa spui “sule si trambite”. Asta pentru ca “surla” este acelasi lucru cu “trambita” dar, amandoi stim, nu acelasi lucru daca e scris fara “r”.

 5. Articolul este putin cam dur si aveti si motive,dar totusi cred ca am putea da o sansa acestei emisiuni.Trebuie sa recunosc ca aseara schimband posturile am ramas atintin in jur de 2-3 minute pe postul OTV si nu imi pare rau deloc pentru ca am auzit-o pe Bonnie Tyler live in cadrul acestei emisiuni.Cred ca mai merita o sansa pana la proba contrarie

 6. A fost mai tare decat dansez pentru tine.

 7. Emisiunea a fost destul de interesanta, prestatia lui Bonnie Tyler si mini-sceneta lui Alexandru Arsinel si Stela Popescu au fost foarte bune. Ce m-a enervat la culme a fost prezenta Ramonei Badescu ca prezentatoare alaturi de Pepe. Femeia aia ma enerveaza la culme.

 8. habar nu am despre ce este vorba dar nu inteleg “culmea ironiei” (sa nu zici ca si asta era prea fina). ipoteza de la care s-a plecat era “cei mai iubiţi români: artişti, sportivi, actori, oameni de cultură, politicieni, oameni de ştiinţă, într-un cuvânt oameni care au marcat evoluţia societăţii noastre în ultimele decenii“. probabil asa e si emisiunea, cu aia care au marcat, adica tot o emisiune tv ramaneasca. descrierea emisiunii e doar o chestiune de marketing, un lucru prea minor ca sa merite un misto. cred ca diferenta dintre “calitati” e doar cantitativa.

 9. Vreo câteva minute m-am uitat şi eu. Era Bonnie Tyler…
  ai mei cred că s-au uitat toată seara.
  Format nou, premii, Bonnie Tyler (nici nu mi-a venit să cred)… îţi dai seama că a avut audienţă.

 10. Kitch sau nu inca are destui adepti care n-au auzit de alt post de televiziune decat OTV…

 11. Hmmm… nu sunt fan OTV insa apreciez mereu pe cei care se chinuie pt. a face ceva bun…. chiar daca nu mereu iese asa cum vor :) asa sunt si astia de la otv :)

 12. Stai sa vezi kitch in online!
  Acolo e jale.
  Toti se bat cu pumnii in piept ca sunt pionieri si de fapt au idei adaptate din SUA.
  Si nici nu se pricep sa aprecieze ceva select.

 13. eu nu m-as uita nici daca ar aduce-o pe Elodia la OTV.

 14. otv-ul e intr-adevar praf, asta stie toata lumea, dar parca emisiunea chiar a incercat sa promoveze niste “valori” ca sa zic asa… am vazut un copil care canta la vioara, unu la toba… invitati la Alexandru Arsinel…. etc deci cel putin pentru inceput se detaseaza cu mult fata de “divertismentul obisnuit.

  e insa un mare paradox sa tot otv-ul e cel MAI MARE promotor al kitsch-ului… dar pe de alta parte romania e taramul paradoxurilor

 15. Nu ma mai uit de ani buni la televizor si cred ca bine fac…imi pare rau doar pentru cei care nu realizeaza ca numai bine nu le face toate porcariile promovate zi de zi prin intermediul televiziunii…