Cum afli cîţi bani mai ai pe card fără să treci pe la bancă

Foarte simplu: îţi activezi un serviciu care să-ţi trimit, după fiecare retragere, un mesaj cu soldul. Am avut activat serviciul SMS. Primeam cîte un mesaj, după fiecare retragere sau depunere, cu suma folosită şi soldul. Doar că plăteam şi un comision lunar pentru asta.

Varianta mult mai simplă e să primeşti pe mail toate informaţiile astea şi să nu plăteşti nimic pentru asta. Ce-i drept, serviciul ăsta e doar pentru clienţii UniCredit. Detalii despre pachetele de servicii bancare pentru persoane fizice, aici. N-am văzut nici un alt serviciu de notificări prin e-mail, nu pînă acum, cel puţin. Iar serviciul SMS nu e chiar ieftin.

În altă ordine de idei, dacă SMS poate să primească oricine, avantajul notificărilor prin e-mail e că, dacă ai un smartphone, nu trebuie să mai plăteşti nimic. Mai ales dacă ai push e-mail, o chestie absolut comună pentru orice utilizator de GMail şi extrem de uşor de setat. Prin urmare, de ce-aş vrea să mai primesc SMS-uri, dacă push-ul funcţionează pe acelaşi principiu şi, practic, aflu tot în timp real ce se întîmplă cu contul meu?

17 comentarii

 1. nu-i mai usor sa “intri” pe internet in cont si sa vezi tranzactiile? Daca cardul e de debit le vezi imediat, daca e de credit le vezi peste cateva zile (dar vezi suma totala disponibila care e in timp real). N-am card de credit in Romania, dar la cel de debit merge cu siguranta cel putin la BCR.

 2. Facand haz de necaz Dle Mihăileanu daca vreau sa aflu cat mai am pe card in tinp real … intreb sotia :)

 3. Multumesc pentru reclama, o sa le spun si eu celor de la ING sa-si puna notificari prin email. Deocamdata au doar prin sms, care costa 4 lei/luna.

 4. citat:
  “avantajul notificărilor prin e-mail e că, dacă ai un smartphone, nu trebuie să mai plăteşti nimic”

  eu folosesc email de 18 ani si nu am avut smart din ala (bine macar ca nu i-ai zis telefon inteligent). folosesc email foarte usor de pe PC.

  Alex, cum se numea articolul precedent !? “Esti actrita ? Daca n-ai smartfon esti proastă, fă !”

  • @val: pentru momentele in care esti pe strada si retragi de la bancomat si nu stii citi bani mai ai in cont, mi se pare super ok sa-ti intre mailul. Daca n-ai mail pe telefon, asta-i alta discutie, te duci pina la cel mai apropiat bancomat al bancii la care ai card si pierzi vremea pe drumuri. Eu vorbesc mai degraba de concept decit de cit de util e pentru cineva care n-are net pe mobil. Desi, la cit de ieftine au ajuns smartphone-urile si la cit net pe mobil se da la cartela – vezi cosmote, de exemplu -, n-o sa mai dureze mult pina sa aiba cel putin 70% dintre utilizatori.

 5. Nu stiu la altii, dar la Raiffeisen, cand scoti bani si ceri chitanta scrie pe chitanta cat ti-a mai ramas.
  Chiar e atat de greu sa te uiti pe hartie sau sa ceri o interogare de sold (care costa cativa bani ) ?
  Unicredit sa promoveze altceva, nu tampenii de-astea…

  • @mArius: dude, eu promovez asta, nu UniCredit :)) in alta ordine de idei, eu vorbeam de situatiile in care faci o retragere de la un bancomat al altei banci. eu, de exemplu, cel mai des retrag de la BCR, ca e peste drum. BCR nu-mi scrie soldul pe chitanta, ca nu am card la ei. Daca sun la banca, ma costa. Daca primesc un mail moca, de ce m-ar deranja? Mai ales ca posesor de smartphone, de-mi intra in timp real?

 6. Dincolo de reclama aferenta, daca nu stiu cati bani mai am pe card exista cateva explicatii:
  1. am atat de multi bani ca oricum nici nu conteaza soldul
  2. am atat de putini bani ca oricum e vorba de niste maruntis
  3. sunt un cascat ce nu e in stare sa-si gestioneze putin bugetul, deci imi merit soarta (adica platesc pentru servicii inutile)
  4. nu am sau nu stiu sa folosesc serviciul de e-banking
  Eu insa:
  1. am un card de debit unde intra salariul si de unde fac 4-5 plati lunare (rate, leasing, card de credit)
  2. am un card de credit cu un plafon suficient de mare incat sa nu imi fac probleme ca l-as putea atinge. Tot ce inseamna plata la POS se face din el
  3. banii sotiei intra cash in casa, pentru a acoperi acele plati ce nu se pot face decat cash
  4. la inceputul fiecarei luni am grija sa fac unvirament din contul de salar catre cardul de credit, care sa acopere toate cheltuielile din luna trecuta
  Total comisioane:
  2 comisioane anuale de administrare card (2 x 20 lei)
  1 comision lunar pentru e-bank (3 lei)
  4-5 comisioane pentru transfer interbancar (0.51 lei)

 7. @alex,
  1. suna a reclama la unicredit prea tare ca sa o creda cineva
  2. la orice banca si orice bancomat cat de cat destept din tara asta, iti da soldul pe chitanta de retragere, gratuit; parca chiar si cand am scos de la alt bancomat decat al bancii mele, mi-a dat sold, dar nu sunt sigur…
  3. costul pt a avea 3G activat pe smartphone depaseste costul lunar al sms-urilor despre care vorbesti
  4. ce faci daca esti acasa si vrei sa stii de cati bani mai dispui? daca ai facut cumparaturi dupa retragere?
  5. hai sa fac si eu reclama la Banca Transilvania cu un serviciu, BT24, care nu l-am mai vazut la alte banci: toate conturile mele pot fi verificate dintr-un singur foc: http://img810.imageshack.us/img810/1492/bt24.jpg
  6. si daca iti mai spun ca BT24 asta imi permite sa vad in timp real situatia cardului, contului in ron/eur, depozitelor si cardului de credit.

 8. @pt florin
  nu stiu cu ce banca lucrezi tu, dar cel putin la comisoane pare mai atractiva decat Transilvania.
  la BT eu platesc asa:
  card persoana fizica: 0 ron / luna
  card persoana jurica 20 ron /luna
  e-bank:20 ron/luna
  transfer intrabancar: 0 ron
  transfer interbancar: min 6 ron, dar asta e aproape fix, l-am platit la toate bancile din cate imi aduc amine, cei 0.51 ron de la tine mi se par aproape ireali, te rog sa verifici…

 9. As vrea sa stiu cum pot sa aflu citi bani mai am pe card BCR fara a merge la un bancomat sau la Banca BCR.
  Va multumesc O

 10. nu stiu care este politica la BCR.. dar la OTP exista un numar de fix la care raspunde un robot, te intreaba cateva cifre ale contului si cod de securitate,dupa care iti spune cati bani ai in cont.. mi se pare super si toate bancile ar trebui sa aibe un astfel de serviciu …

 11. Vreau sa aflu creditul meu

 12. Cum aflu parola la dosarul de credit,ptr cã am uitat o și banca vrea să i o confirm.

 13. Cum pot afla citi bani am pe card fara sa merg la banca…onlinie se poate/.?