Cum buşeşti un Renault Megane cu un Opel Meriva în mijlocul intersecţiei

Asta e proaspătă, s-a întîmplat acum 45 de minute la Dimitrov. Povestea, pe scurt, e aşa: două maşini muşcă din culoarea roşie a semaforului. Prima e un Hyundai (n-aş şti să spun modelul) Opel Meriva (mi-a şoptit pe Twitter un cunoscător – deh, mie mi-a semănat logo-ul cu cel de pe Hyundai i10), a doua e un Renault Megane.  Primul se sperie că s-a dat verde la banda de stînga din sensul opus şi frînează. Al doilea trage de volan dreapta, să-l evite, şi intră cu bara de protecţie sub aripa dreapta-spate a Hyundai-ului, fix sub rezervor. Rezultatul? Două maşini care blochează o intersecţie din cauză că nişte şoferi nu vor să respecte nişte reguli elementare de circulaţie.

Cu o maşină sub cealaltă, mai greu le muţi. Aşa că sînt chemaţi pompierii. Vine maşina SMURD, se pun pompierii pe descarcerat, apare şi poliţia. Poliţistul parchează lîngă refugiul de tramvai, pe linia de tramvai, şi blochează jumătate de bandă. Tramvaiul din staţia de vizavi stă pe loc. Vatmanul coboară şi-i spune ceva de dulce poliţistului, care mută maşina paralel cu pompierii, adică tot în mijlocul intersecţiei. După alte vreo zece minute, o mută la marginea străzii. Acum, dirijează circulaţia. Accidentul s-a produs deja.

Să mai zică cineva că nu-i adevărată vorba aia cu “Graba strică treaba”.

PS: Scuzaţi, vă rog, calitatea pozelor. N-am mai reglat nimic pe aparat, l-am luat aşa cum era. Pozele sînt exportate din Photoshop cu “Save for Web” la calitate 21/100 şi tot ocupa peste 20 kb bucata, de unde şi neclaritatea (plus că-mi tremură mîinile, mai ales cu un 70-300 pe aparat). Poza a doua e făcută cu mobilul…

5 comentarii

  1. Foarte interesant! Nici nu-mi imaginam ca in Bucuresti se poate intampla asa ceva! Probabil ca este o ocazie unica la 1000 de ani. Bravos! O stire rarissima, o ocazie unica! Cata inspiratie ai avut! Cat noroc!

  2. tataiee.. ce-i aia Dimitrov?? zi-i cum se numește acum: Ferdinand

  3. Nu cumva la volanul primei masini era tanti care vorbeste la telefon in poza?

    Si meganul ala ce viteza luase in intersectie daca arata asa?

    Foarte bine ca a zis Dimitrov, asa il stiu si eu. Pustimea, la culcare! Aici e pentru oameni formati.

  4. asta e tara in care traim,nu e vina nimanui ca nu sunt semafoarele sincronizate