Cum își ține publicul captiv România TV

Că tot se mai întreabă lumea, ocazional, cum de au audiență manipulatorii de la România TV, cei care mai că nu se rugau în genunchi, la CNA, să le reînnoiască licența, iată, am un scurt răspuns.

Mama adoptivă are prostul obicei de a face zapping și, vrând-nevrând, nimerește ocazional și pe România TV, unde-i sare-n ochi câte-o burtieră. Și rămâne pe canalul ăla (sincer, cred că abia acum înțeleg adevăratul sens al cuvântului “canal” în sintagma “canal TV”).

Băieții care se ocupă de burtiere fac chestii precum următoarea: “Artistă super-cunoscută, s-a otrăvit! Detalii imediat“. Artista e Mădălina Manole, s-a sinucis acu’ țâșpe ani, ei au o știre despre furadanul care a fost interzis în Mozambic.

Dar astea-s bagatele. Pentru restul publicului, cel trecut pe la vârsta a treia, au burtiere pe care scrie mare: “Noi modificări în Legea Pensiilor, află dacă primești mai mulți bani!” Și pensionarul stă și așteaptă câte două ore, cam până într-un punct în care, în platou, Tatoiu binevoiește să se plângă de pensia prea mică.

Nici o știre despre o eventuală creștere, absolut nimic. Și lumea se uită în gura lor pentru că au invitați tot soiul de politicieni și speră să-i audă pe ăia că vor schimba vreo lege sau vor crește vreo pensie. În realitate, e genul de subiect bifat pe lista de discuție și agreat cu invitații, să nu pară că n-au discutat și despre asta.

Între timp, telespectatorii sunt hrăniți cu propagandă, Crețuleasca bate câmpii cu grație și, ocazional, se preface că e obiectivă, să nu pară că principalul ei scop e acela de a se scălda în rahatul din canal, și cam aia e.

Ăsta e unul dintre subiectele care prinde la pensionari, dar stați liniștiți, au și dintre celelalte, care apelează la fricile românilor. D-alea cu creșteri de prețuri, scumpiri ale pâinii, care prind la oamenii cu venituri mici.

Desigur, nu vorbește nimeni despre ele, doar e rost de bătut câmpii despre cum, noroc cu PSD, nu există riscul să devină pâinea mai scumpă. Deși, evident, pe burtieră scrie ceva de genul “Se scumpesc alimentele? Alfă acușica!

Ați prostit poporul cu televizorul. Cam asta se întâmplă la România TV. Nici măcar comuniștii nu erau în stare să mănânce atât rahat. România TV a dus mâncatul de rahat la rang de artă.

4 comentarii

  1. Despre SRIRealitatea TV nimic, nimic, sau e ordin pe unitate??

  2. Sa-u inmultit postacii PSD ca gandacii. Se vede ca-s la putere si au de unde sa-i plateasca.

  3. Că tot spunea @Doru de cei de la Realitatea TV, am dat de un videoclip vechi de câțiva ani legat de modul în care fac ei știrile. Merită văzut: watch?v=xZbL1zvRuQg (YouTube)