Cum organizezi o excursie folosind doar un iPhone

Dave Caolo este jurnalist şi managing editor al TUAW, unul dintre cele mai vechi bloguri despre Apple. Locuieşte în Orlando, Florida, şi, de curînd, a trebuit să facă un drum pînă în Boston, Massachusetts, adică să străbată ţara în lung. Aşa i-a venit ideea unui experiment: să se folosească exclusiv de iPhone pentru a planifica “excursia”, pentru a face rezervări şi inclusiv pentru a-şi cumpăra bilete.

Experimentul lui a condus la următoarele concluzii ale mele: aplicaţia de iPhone a Kayak trebuie să fie extrem de utilă, dacă Dave Caolo s-a folosit de foarte multe dintre funcţiile ei (pe noi, în România, Kayak nu prea ne ajută; mă rog, pe noi nu ne ajutăm noi între noi), că există o aplicaţie de GPS de care n-am auzit pînă acum – MotionX GPS Drive -, la $0,99, dar care, cel mai probabil, nu poate fi folosită în România (nu ştiu, n-am cumpărat) din… lipsă de hărţi?. Şi, nu în ultimul rînd, că există o “carcasă” de iPhone care funcţionează ca baterie suplimentară (un soi de grip, în termeni foto), Mophie Juice Pack Air, ce costă 80 de dolari, şi care încarcă bateria telefonului cu încă 60%.

9 comentarii

 1. Nu are rost să compari serviciile online/mobile disponibile în Romania cu cele din SUA, pentru că la capitolul ăsta americanii sunt mult mai avansați și mai destupați la minte decât românii sau europenii în general. E mare păcat că aici nu putem utiliza telefoanele astea deștepte la întreaga lor capacitate de a face lucruri cu adevărat utile.

  • @Tudor: ştii ce e trist? Uite lista asta şi zi-mi dacă noi am avut, vreodată, mai mult de patru. Eu nu cred să fi avut nici trei. Ca să vezi cît de retardată a fost societatea românească. Acum sîntem bine, evoluăm, deşi mai avem o groază de muncă la nivel de mentalităţi. Dar…

 2. Kayak este o aplicatie extrem de utila, chiar daca o folosesti numai pentru a ordona si sistematiza rezervarile pe care le faci pentru o calatorie. Eu apreciez faptul ca procedura este extrem de simpla, fiind suficient sa forward-ezi confirmarile catre server-ul lor. Aici poate ca unii isi vor pune ceva probleme de ‘privacy’, dar e o aplicatie pe care eu o recomand!

 3. @Alex: M-am amuzat de remarca “ca societatea romaneasca e retardata deoarece nu are mai mult de 3-4 chestii din lista aia”. In fine, inventiile si imbunatatirile apar in momentul in care e nevoie de ele. Apropo, toate LP-urile pe care le-am gasit prin casa sint cu gaura mica, deci un adaptor este inutil… Patine cu rotile am avut. In rest lumea a evoluat si fara celelalte gadgeturi de acolo. Si nu te impiedica nimeni sa iti pui deschizatoare de bere pe toti peretii din casa ca sa te dai evoluat.

 4. motion-x folosește hărți openstreet, google și bing. plus maritime de la NOAA.
  a ajuns la versiunea 18! :)
  varianta free pe care o am eu nu are turn-by-turn navigation, nu știu dacă cea pe bani are sau nu. este utilă mai ales în expediții, drumeții etc

 5. am citit acum articolul de pe 52tiger.net și am văzut că varianta folosită este MotionX GPS Drive care există doar în appstore usa. cea despre care vorbeam mai îninte este aceasta.