Cum s-a dus un iPhone 4S pe nişte perechi de pantofi

Imediat ce s-a anunţat lansarea iPhone 4S, mă pregătisem nu doar sufleteşte, ci şi materialiceşte de cumpărat noul telefon. Toate bune şi frumoase, bani în cont, doar stoc în magazine să mai existe! Oscilam între a-mi lua tot negru sau dacă să trec pe alb. Glumesc, problema era dacă rămîn la 32 GB sau dacă-mi vînd iPhone-ul 4 înainte de a-l lua pe cel nou şi mai pun nişte bani pentru 64 GB.

Ştiţi povestea cu socoteala de-acasă care nu se potriveşte cu socoteala din tîrg, nu? Cam aşa şi eu. Planurile mele nu s-au pupat cu planurile doamnei mele, care s-a gîndit că-i lipsesc vreo patru perechi de pantofi, vreo două genţi şi diverse mărunţişuri, pe care le-a văzut ea pe Amazon. Partea bună era că nu magazinul în cauză nu livrează în România. Partea proastă e că magazinul respectiv livrează în Anglia, unde avem un prieten la care am mai apelat de vreo două ori, cînd diverşi comercianţi, nesimţiţii!, au stabilit că nu vor să trimită nimic la Marea Neagră.

Procedura e aşa: ca să nu ne încurcăm, se face o colecţie de link-uri către produsele dorite, se trimite pe mail, prietenul nostru plăteşte, le primeşte, le împachetează şi ni le trimite şi, la final, ne spune care-i costul total (preţ + shipping în UK + shipping UK – România), iar noi facem viramentul o singură dată, ca să nu plătim cîteva zeci de comisioane. Spre bucuria mea, care tocmai primisem cardul şi digipass-ul de la UniCredit – apropo, au campanie, cine se înscrie pe site, beneficiază de digipass gratuit – eu am plătit 12 euro -, deschiderea contului şi administrare timp de şase luni gratuite -, am avut ocazia să testez transferul internaţional de bani prin online banking.

Cînd e făcută, ce să te mai enervezi? Plăteşti, deh… Partea proastă e că nu mi-au mai ajuns banii de iPhone 4S. Partea bună e că m-am hotărît să aştept iPhone 5, că din cîte pricep, 4S are probleme cu bateria. Poate-mi iau un MacBook Air nou, între timp.

9 comentarii

 1. Reclama la Unicredit (una din bancile melede altfel) era inclusa in “pret”?

  Sfat pentru viitor: din America nu prea se fac livrari in Romania. De pe site-urile Amazon si eBay din UK, insa, sunt foarte multi cei care livreaza in Ro. Si preturile sunt destul de ok. Poti incerca…

  Cat despre plati internationale incearca PayPal. Vei fi surprins ce fain este, cum se fac platile in siguranta, si cu ce comisioane rezonabile…

 2. Parca ziceai nu de mult ca ai probleme cu ratele si ca ai intarzieri destul de serioase. Acum imi dau seama si de ce :)

 3. Am gasit niste Mac-uri pe amazon. Ah, si stii pantofii aia care nu erau pe stoc la ultima comanda? Acum sunt :P
  @Simple: cand or face astia rate fuchsia, ocru, din catifea sau cu toc, mai vorbim :D

 4. E bine ca ai femeia in casa. Mi se pare o ‘investitie’ mai buna in haine si chestii din astea decat sa dai bani gramada pe un telefon ce face aprox. ce face curentul, doar ca are mai multi ‘giga’ si e mai fancy, ca toata lumea baleste dupa el. Eu is pe principiul ca un telefon (sau orice scula de genul, ca nu dau bani pe smartphone) trebuie folosita cat se poate, nu schimbata din 2 in 2 luni.

  Cat despre Unicredit .. mai am 5 luni de rate la ei si sper sa nu mai aud NICIODATA de ei. Atata nesimtire si hotie ca acolo inca nu am intalnit.

  • @dojo: in toate bancile e la fel. depinde, probabil, si de localitate, si de cum s-au obisnuit oamenii sa se comporte etc. Ti-as putea da exemple cu bancile din Bucuresti cite doresti, despre cum se comporta doamnele din spatele ghiseelor si asa mai departe.

 5. cred ca ar trebui sa ii multumesti “lui” @cat…ce e, domnle, cu goana asta dupa gagdeturi? opreste-te un pic, a inceput postul, incaltarile sunt chestii cat se poate de pamantesti…ating pamantul. :D

 6. @Alex, tocmai am primit un telefon de la prietenii de la Unicredit, ca le datorez 13 lei, asta dupa ce acum o saptamana, cand le-am cerut situatia mea de leasing, spuneau ca am in plus 450 de lei. Toti cu care am discutat stiu altfel, nu stie stanga de dreapta. Am platit 2 luni cate 70 de lei in plus (rotunjind suma normala, pana ma intorceam in tara), inca nu sunt in stare sa faca niste adunari sa-mi spuna CLAR cati bani am dat IN PLUS. Probabil trebuie sa-mi rup juma’ de ora maine sa ma injur cu vreun sef la telefon, ca ‘finantistii’ din ‘cubicle’ is vai de soarele lor.

  Nu-i vorba de comportament (desi as putea sa-ti povestesc despre cel care se ocupa de contractul meu si mi-a inchis telefonul in nas, in loc sa-mi dea detalii), e vorba de faptul ca nu sunt in stare sa-ti dea o situatie clara si sa faca eventual niste adunari. Nu-i recomand nici dusmanilor mei ;)

 7. În concluzie:

  mama….lor….de….prieteni…din….străinătate :)