Cum schimbi PIN-ul unui card

Am o bănuială că mulţi nu ştiu cum se schimbă PIN-ul cardului, cel puţin dacă mă iau după căutările din Google Analytics. Pînă acum vreo cîţiva ani, cel mai simplu – şi, în acelaşi timp, obligatoriu – era să te duci la sucursala în care ţi-ai deschis contul, cu cardul în dinţi, şi să faci cerere de schimbare a PIN-ului. Motivul pentru care ai schimba PIN-ul e irelevant: l-a descoperit nevasta şi a fugit cu cardul tău la cumpărături, ai ţinut hîrtia de la bancă în portofel şi ţi-a furat portofelul cu card cu tot, nu contează.

Ideea e că poţi schimba PIN-ul cardului la… orice bancomat al băncii la care ai cardul. Eu mi-am adus aminte de asta cînd am primit cardul nou de la UniCredit – Ţiriac şi am vrut să-l schimb. Din cîte ştiu, mai bine de jumătate dintre băncile din România oferă opţiunea asta. Nu e o noutate, dar s-ar părea că fie mulţi nu se uită la altceva decît la butonul cu “retrageri”, fie intră în sucursală direct, că aşa ţin ei minte. E mai simplu să schimbi PIN-ul direct la bancomat, nu-ţi pierzi nici timpul tău şi nici nu pierzi vremea angajaţilor din bancă.

PS: N-am zis degeaba de hîrtia din portofel. Ştiu cazuri în care chiar s-a întîmplat asta. O să revin pe subiect.

4 comentarii

  1. astazi lucram la seo, huh?

  2. Și… cum schimbi pinul la bancomat în cele două cazuri exemplificate de tine, adică atunci când cardul tău e la nevastă, respectiv la hoț? :D