De unde să-mi cumpăr ochelari?

ochelariNu ştiu dac-am spus, dar o singură pereche de ochelari de vedere aveam şi pe aia am pierdut-o. Apare, deci, întrebarea: de unde-mi cumpăr ochelari? Eu aveam o pereche heliomaţi, pe care-am dat, anul trecut, dacă-mi amintesc bine, 400 de lei (200 ramele, 200 lentilele) şi pe care i-am folosit mai degrabă pe post de ochelari de soare.

Partea proastă, după ce i-am pierdut acum două săptămîni, la ICEEfest, e că simt c-am rămas fără ochi afară, mai ales cînd e soare puternic. Mă simt ca un liliac, stau tot timpul încruntat şi deja devine enervant. De aici şi întrebarea: de unde cumperi ochelari de vedere heliomaţi, la un preţ decent, preferabil mai ieftini – cam aceeaşi marjă de preţ?

Caut ceva cu o ramă neagră, mai de hipster (sînt singurii cu care capul meu are o formă, că nu mă interesează, altfel, care-s trendurile) şi cu lentile uşoare – cam ca ultimii pe care i-am avut, adică cei din poză. Preferabil, un loc în care să am de unde alege şi unde pot să-mi fac şi un consult oftalmologic, că habar n-am ce dioptrii aveam (ştiu că aveam ceva 0,5 pe-un ochi şi 0,25 sau 0,75 pe celălalt, dar nu ştiu care şi cum, că am pierdut prescripţia.)

7 comentarii

 1. am eu o pereche de firma facuti la Mall Plata Drumul Taberei, daca te interesezi acolo poti vedea si preturile lor, care nu sunt deloc de neglijat….. o zi buna

 2. Optiplaza. Au prețuri decente, au și consultație gratuită. Să nu le dai numărul de mobil, că te stresează cu SMS. Aș mai avea o recomandare, un optician foarte bun, în Drumul Taberei, dar e mai complicat de explicat cum se ajunge și oferta de rame nu e foarte bogată.

 3. 1. lentile ieftine sunt la m. kogalniceanu(40- 50 ron). ramele sunt si ele ieftine, insa modele batranesti.
  2. in farmacii de specialitate poti sa ti faci control gratuit, daca iti cumperi rame de la ei.

 4. Poți sa incerci si Swiss Optic. Eu am stat cu ei vreo cativa ani pana a disparut babuta de acolo care ma ajuta si imi explica tot ce era de explicat.

  Diferentele de pret nu sunt extraordinare intre magazine dacă nu te intereseaza rame brand. Parerea mea e sa intri in mai multe magazine si sa intrebi una/alta. In functie de cum te ajută, te orientezi. Eu din motivul asta de exemplu evit Optiplaza. Mi-a placut Opticris, insa sunt destul de scumpi. Nu evita magazinele “de cartier” mai mici.

  Iar dacă vrei lentile usoare, asta inseamna plastic. Dacă le faci si heliomate, deja devin destul de scumpe. (desi dacă ai ramas la un -0.5/-0.75 n-ar trebui sa fie exagerat, probabil in jurul bugetului).

 5. Foarte multe modele de rame gasesti in opticris sau optiblu. Insa mai important este sa fii atent la producatorul de lentile. E kmportant sa fie de buna calitate.

  Eu am lentile de la essilor – crizal transition, sunt heliomate si au super viteza de reactie la lumina. Eu le am de vreo luna si nu ma mai incrut deloc la soare.

 6. E un magazin de optica bun in rond la Baba Novac (prima intersectie mare dupa Pasajul Muncii, cum mergi spre Mac-ul de la Dristor), unde au si rame foarte diverse, si angajatii sunt amabili. Cred ca poti gasi rame pe gustul tau.

 7. Dar ochelarii cumparati din cabinetul oftalmologic nu sunt ok? eu am luat si a fost si pretul bun.