De ce e lumea supărată pe Iohannis

Deși au trecut deja câteva zile, feed-ul meu de facebook e în continuare inundat de oameni supărați pe Klaus Iohannis. Cum a putut el să o desemneze pe Viorica de la Videle pe post de prim-ministru?

A explicat deja toată presa: cealaltă variantă era să spună nu, PSD să vină cu o propunere gen Carmen Dan, el să refuze din nou, PSD ar fi început procedura de suspendare, venea interimar Tăriceanu, până la referendum, trecea toate legile nasoale și aia e.

Bine, bine, dar de ce n-ar fi desemnat pe cineva de la opoziție? Sau, ca în 2015, pe Cioloș? Iar răspunsul la această întrebare este mai simplu ca “bună ziua”.

Vă amintiți ce mișto a fost în mandatul lui Cioloș și cât de liniștiți eram toți? Da? V-a plăcut? Și ce ziceți, v-a plăcut și ce-a votat lumea la alegerile din 2016? Dacă nu mai țineți minte, hai să vă amintesc: a votat PSD+ALDE.

Un an a fost mai mult decât suficient pentru popor ca să uite de mizeriile PSD-ului lui Ponta. Un singur an, atât. A trecut anul, poporul s-a îmbulzit la votat PSD. Mă rog, vorba vine, că prezența la vot a fost vai și-amar.

Ce credeți că s-ar fi întâmplat după încă un an cu un prim-ministru independent? Sau după doi? Sau după trei? Ce credeți că ar fi votat poporul? Că ăia care ar putea să iasă la vot, să schimbe parlamentul, stau acasă, că ei “n-au cu cine vota.

Iohannis a făcut foarte bine că a numit-o pe Viorica Dăncilă. PSD trebuie să ducă țara de râpă, ăsta e mandatul lui Dragnea. Dacă vreți să scăpați de PSD, tre’ să-i lăsați să bage țara în faliment. Altă soluție nu există. Să ne scoată din UE, să ne scoată din NATO, doar așa se mai trezește poporul, inclusiv ăla care doarme liniștit acasă și se plânge că n-are opțiuni la urne.

Realitatea e că guvernul n-are bani pentru populisme, iar populismul e moneda de schimb pentru legile justiției. OK, or să facă ei pe dracu-n patru și vor mai mulge niște multinaționale, vor mai mulge antreprenorii, vor mai băga niște taxe, până când lumea se va trezi și va începe să facă evaziune, să dea afară angajați, să se mute din România etc. Până când n-or să mai aibă de unde suge.

Asta e consecința lipsei de prezență la vot. Suntem conduși de hoți. Dacă nu v-au plăcut “tehnocrații”, stați și îndurați. Da, știu, voi ați votat, de fapt, ceilalți sunt de vină, părinții, bunicii, neamurile proaste care au pus botu’ la propaganda pesedistă etc. Dap. Sigur.

3 comentarii

 1. Asta e ca si cum pentru a scapa de cativa gandaci de bucatarie dai foc la toata casa. Smart, ce sa zic!

  PSD e votat de 30 de ani de aceeasi cam 25% din populatie. Si asta nu o sa se schimbe. Ei au ajuns acum la 40 si ceva procente doar fiindca ceilalti au fost (si de acum si mai tare vor fi) demobilizati.

  My 2 cents. Chears. :)

 2. Sorin Alexandrescu ”Paradoxul valah” 1998: ”Un stil,…, «ne-românesc», în sensul de «ne-valah», «ne-bucureștean», mai curînd «ardelean», implicînd prin acesta, că nici bucureșteanul, nici valahul tipic – îndrăznesc să o afirm pentru că eu sînt și una și alta – nu pot aprecia, mai mult încă, nu pot nici chiar înțelege, virtutea, chiar farmecul discret, al stilului atît de «Mittel-Europa» al unui festina lente politic.”
  Că NU se referă la Iohannis sper să fie evident.

 3. Haoleu,manca-ti-as, ce paranghelie s-a starnit pa feisbucareala daspre neamtul nostru, primu’ gasper al tarii cum ar veni, ca puse o fimeie prim-ministreasa!
  Da’, ce-aveti, bolunjilor, tranci la cur? Pai cu cine, vere, cu Horban penalu’, cu Tolomacu Tomac, cu halegeri anticipationiste?
  Ba,prostilor da rumani care nu stiti da constitutiune, pai la noi face legea doar bulibasa fara democratie, doar prin respectu aratat de tigani, fara CCR, fara comisiunea de la Gheneva, fara alte smenozeli!
  Hai, va trailes baftalo, ca cat timp ANAF-ul ne lasa-n pace, va pupam pa portofel!