De citit: despre gripa aviară

Ziua scrie, in numarul din 4 ianuarie, despre circul gripei aviare la romani. Deci n-am dat cu bita-n balta :)). Citeva extrase din materialul de pe prima pagina:

Au intrat in Romania celebrii pui americani. Din surse sigure putem spune ca doar la mijlocul lunii mai au intrat la Agigea doua nave, una cu 8000 de tone, cealalta cu 16.000 de tone de pui americani. Pe de alta parte, in vara acestui an publicatia “The Independent” a publicat un articol despre principalii beneficiari de pe urma psihozei mondiale determinata “gripa aviara”. Unul dintre acestia este compania Gilead, printre actionarii careia se numara Donald Rumsfeld, fost Secretar al Apararii SUA. Aceasta firma a obtinut profituri consistente din vanzarea medicamentului Tamiflu.

si…

Numai in ultimul val de H5N1 au fost izolate 123 de focare, unde au fost eutanasiate 977.000 de pasari de curte. Pana in 7 martie 2006, statul cheltuise 20 de milioane de euro pe gripa aviara. Separat, Ministerul Transporturilor a tocat 22 de milioane de euro, pentru celebrele puncte de dezinfectie unde erau stropite masinile cu o substanta care, spun oficialitatile, omoara virusul. Interesant este faptul ca unii specialisti au atras atentia ca virusul nu este un organism viu, ca atare nu poate fi anihilat de dezinfectanti. Doar bacteriile purtatoare de virus ar putea fi stopate in acest fel. Mai mult, in cursul lunii noiembrie 2006, Romania a ratificat un acord de imprumut de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, pentru finantarea Proiectului privind combaterea extinderii gripei aviare, imprumut in valoare de 29,6 milioane de euro. Nu se specifica de unde s-ar putea extinde gripa aviara, din moment ce, oficial, ea a fost eradicata in Romania.

Suna bine, nu? :) Mai adaugam si despre SC Lumi Iasi, firma care a prins ditamai contractul de dezinfectie? Ete: “SC Lumi a ajuns intr-un timp record, una din cele mai profitabile firme din Iasi. Mai exact, intr-un an profitul societatii a crescut de aproape 40 de ori“.

Intrebare de baraj: de ce conducatorii Romaniei ii pupa in fund atit de mult pe americani? Raspuns la misto: pentru ca vor viza, ca sa emigreze, in cazul in care sint prinsi cu mita-n sac in Romania.

1 comentariu

  1. :)
    E bine sa fii revoltat. :)