Despre cum să-ţi pierzi credibilitatea în blogosferă înainte de a o cîştiga

Mă apuc şi eu să scriu, la sparul tîrgului, despre Marian Pop, un nene care crede că cel mai simplu mod de a cîştiga trafic pe un blog este să furi un template de WordPress. Nu ştiu, dar toţi au impresia că cel mai simplu mod de a cîştiga trafic şi un strop de notorietate este fie prin a te apuca să înjuri bloggerii mai vechi şi mai cunoscuţi, fie prin a încerca să le demonstrezi cît de rău eşti tu.

Problema lui Marian Pop, în cazul de faţă, este că nu-l cunoaşte nimeni şi vrea să devină şi el, peste noapte, posesor de blog cu trafic. Îl citez:

Ok acum să vă spun eu care a fost toată faza.Puţini s-au gândit la adevăratul motiv pentru care am copiat tema lui zoso.Motivul era trafic pe blogul meu însă se pare că lucrurile nu au mers după cum m-am aşteptat

Buuun. L-ai enervat pe Vali, ai cîştigat 200 de unici în plus în ziua respectivă şi… cam atît. Înainte de a avea pretenţia de trafic, din punctul meu de vedere, important este să ştii să scrii. Cînd tu ai probleme grave la capitolul exprimare, e clar din start că n-o să ajungi niciodată unde vrei.

Să zicem că înveţi să scrii şi începi să te exprimi mai bine. Cine crezi că o să te citească atunci cînd toată lumea a auzit de tine că eşti un ciorditor? Vrei răspunsul meu? NIMENI! Mă rog, poate prietenii şi familia plus vreo trei neni din Google.

Am spus şi o repet: furtul şi înjurăturile nu aduc nimic bun. Cred că un exemplu de “Aşa DA” este acesta. În fond, dacă scrii bine, ai toate şansele să te vadă cineva. Şi, nu în ultimul rînd, ia de citeşte rîndurile astea, poate ajută.

6 comentarii

  1. Ca să fim corecţi eu cred că doar a copiat tema. Dacă o fura Zoso rămânea fără ea, aşa că e doar copiată (chestii învăţate de la viaţă, ai grijă de semantică îmi spunea un profesor de inteligenţă artificială din facultate!). Nu mă înţelegeţi greşit, nu spun că ceea ce a făcut acel tip e bine, legal sau moral. E un lucru rău! Dar e şi vina noastră că îl promovăm pe el şi ceea ce el a făcut.
    Dacă nu se scria nimic despre el nu făcea 200 de unici!

  2. eu zic sa nu ii mai dam atata atentia ca apoi chair ca o sa aibe trafic ;))

  3. webmonkey, deci cand trag de pe torrente, nu fur, doar copiez. misto semantica asta, sa il anunt si pe avocatul meu e descoperirea asta.

  4. WebMonkey: te inseli, copierea fara acord se numeste FURT INTELECTUAL. deci… e FURT.

  5. Cred ca tagurile pe care le-au dat bloggerii mari numelui sau nu prea merita aia 200 de unici pe ziua in cauza. Pentru ca va fi mereu asociat cu “furt” si nu cred ca e nimeni atat de prost incat sa isi doreasca asta .. cele 15 minute de faima construita pe furt s-ar putea sa il coste mult ca si credibilitate, mai ales ca are si firma …

  6. @Alex Mihaileanu.

    Copierea fara acord se numeste incalcarea dreptului de proprietate intelectuala. Nu exista termenul de furt intelectual in codul penal. Exista diferente intre “Copyright infringement” si furt, iar WebMonkey Land exprima diferenta perfect.