Despre televiziunile de ştiri din România, pe scurt

Mă rog, despre principalele televiziuni de ştiri din România. Mi se pare foarte interesant cum România TV, postul lui Sebastian Ghiţă, a sărit relativ repede peste Realitatea TV. Trecînd peste faptul că Antena 3 a capitalizat pe seama urii românilor faţă de Traian Băsescu, Realitatea a ajuns pe locul al treilea. E interesant, zic, pentru că primul gînd al telespectatorului, cînd se întîmpla ceva important, pînă acum vreo doi ani, era “Dă pe Realitatea!” În momentul de faţă, e “Dă pe Antena 3!” E surprinzător însă cum s-a strecurat RTV între cele două, ba chiar atentează la locul fruntaş al televiziunii lui Voiculescu.

PS: Eu nu m-am mai uitat la TV de vreo jumătate de an. Deci, dacă ştiţi cum s-a întîmplat, orice idee e binevenită.

4 comentarii

  1. Simplu, multe stiri “bomba”, invitati special care sa creeze scandaluri si dezvaluiri incredibile “pe surse”
    (nici eu nu m-am uitat, doar din auzite)

  2. Cred ca ar trebui vazuta pozitionarea in grilele furnizorilor de cablu/satelit. Eu as paria ca pur si simplu Ro TV a atarizat cumva favorabil si lumea nici nu-si punea problema care-i una sau alta, ramanea pe cea care-o nimerea, cel putin in prima faza.

  3. Eu chiar nu înțeleg declunul Realitatea TV. România TV a făcut din orice știre un subiect de scandal cu invitați precum C.V Tudor și Gigi Becali. Sper ca Realitatea să își revină curând.

  4. Nu cred ca e vorba de pozitionare. Eu de exemplu sunt pe UPC, si cand a paraut RTV, Antena3 a ramas pe aceeasi pozitie, Realitatea la fel, iar RTV a fost pusa pe pozitia urmatoare libera (in ordinea numerelor canalelor: Realitatea, Antena3, RTV)
    Cred ca are de-a face intr-adevar cu cat au fost de radicali in opiniile antiBasescu, si cu faptul ca lumea era atat de inraita incat se uita la ei cu nerabdare sa vada cum il mai injura in fiecare seara.
    Cu Realitatea vs RTV, nu-mi dau seama care e diferenta, ca oricum nu ma uit la stiri la TV (am incercat, dar mi se face greata dupa maxim 10 min)