“Dezamăgitorul” iPhone 4S a dus iOS la 2,4% distanţă de Android

Potrivit unui studiu Nielsen, în două luni, iOS a crescut cu aproximativ 19 puncte procentuale la capitolul “preferinţe de achiziţie”, de la 25,1% în octombrie, la 44,5% în decembrie. Nu m-am uitat atent dacă se referă exclusiv la piaţa din Statele Unite, dar cifrele sînt suficient de relevante pentru piaţa globală. Android rămîne lider, cu 46,1% cotă de piaţă. Detalii şi link-uri către studiul complet, pe blogul Nielsen. “Saltul” a fost înregistrat în intervalul octombrie – decembrie 2011. Nielsen confirmă un alt studiu recent, al NPD Group. Asta aşa, ca să mai spargem monotonia după atîtea dezbateri cu şi despre #revolutie.

4 comentarii

  1. “Among recent acquirers, meaning those who said they got a new device within the past three months” – deci nu e “cota de piata” generala

  2. vreau sa va zic ca si eu am intrat in randul iOS-istilor, desi inainte am avut si android .. si chiar windows phone 6.5 .. soo .. pot sa zic ca am trecut prin toate si la sfarsit am ales iOS.

  3. Chiar dacă ar creşte cu 100% în vânzări, iPhone 4S este dezamăgitor ca tehnologie şi este mai slab ca Nexus sau Note ca tehnologie. Şi pentru prima oară sunt dezamăgit de experienţa oferită de un produs Apple.