Cum dezinstalezi Bitdefender de pe Mac. Sau cum cureţi fişierele “uitate” prin sistem

bitdefender-awake

Săptămîna trecută, am instalat Bitdefender for Mac. Am luat versiunea trial de pe site, am scanat scurt, apoi l-am dat afară după binecunoscutul procedeu tipic Mac-urilor: move to trash. Pentru că sînt familiar cu problema fişierelor care nu dispar după simpla mutare a aplicaţiilor din Applications în Trash, am curăţat şi din /Library tot ce rămăsese prin /Preferences şi /Application Support.

Toate bune, doar că Bitdefender mi-a lăsat nişte fişiere, aiurea, şi prin /var/tmp/. Mai exact, extensia de Safari pe care mi-a băgat-o pe gît la instalarea antivirusului. Extensie pe care am dezinstalat-o din browser, dar care a rămas agăţată în treaba ei. La fiecare închidere şi deschidere de Safari, mă-ntreba dacă nu vreau să instalez şi extensia. Şi insista. Şi insista.

Am încercat s-o şterg manual din /var/tmp/. Şters şi extensia, şters şi folderul com.bitdefender.avp. Empty trash? Nu prea. Restart, Empty Trash, toate bune. Pînă cînd deschideam browserul şi pornea din nou: “Nu vrei să mă instalezi? Hai, te rog, că-ţi fac cu ochiul!” Bineînţeles, apărea la loc. Am deschis Terminal.app, rm -rf, tot n-a vrut. Sudo rm -rf. Nimic. Soluţia? Kit-ul Bitdefender.

Adică am downloadat 172 MB pentru un fişier de 200 kb, bitdefender uninstall.pkg. Nu glumesc. Pentru că, evident, Bitdefender nu a lăsat nicăieri, la vedere, un executabil amărît pe care să-l downloadezi dacă vrei să renunţi la antivirus. În consecinţă, utilitarul pentru dezinstalarea Bitdefender de Mac îl găsiţi aici. Spor la download.

5 comentarii

  1. Iti recomand cu maxim de caldura si incredere Hazel, un pref pane genial pt automatizari, cu un modul de delete apps and all associated files belea.

  2. Eu am folosit Clean My Mac si mi-a curatat foarte frumos toate fisierele aferente :D

  3. Pai de ce ai nevoie de antivirus ?
    Zilnic vad zeci de fani Mac pe net care proclama savant ca ei nu au nici un fel de virusi, doar fraierii aia cu Wingoze au …