Pasul către dictatură la 30 ani de la revoluție. Și justiția pe care o apărăm

Marea știre a zilei e că USR-PLUS nu pot să candideze la europarlamentare după o decizie a BEC. Pe de o parte, e amuzant – că toată lumea a uitat, brusc, tâmpenia scoasă pe degete de o membră PLUS și toată lumea s-a regrupat sub culorile mișcării MUIE PSD.

Pe de altă parte, e destul de grav, asta pentru că ne arată, încă o dată, cât de stupide sunt legile în România și cât de nedorită e o reformă a legislației în zona asta. Bașca modul grosolan în care Dragnea încerca să-și pună un condamnat penal în fruntea BEC, acum vreo săptămână.

La modul cel mai serios, modul în care Dragnea a gestionat țara, în ultimii doi ani, n-a fost altceva decât o tentativă de a și-o însuși, vorba lui Vanghelie, pe persoana fizică. De la masacrarea legilor justiției la modul în care pune problema cu “aducerea aurului în țară”, e fix ce-ar face orice dictator care se respectă. Iar la asta se adaugă și subjugarea presei, bețele-n roate puse la crearea USR și PLUS, în ultimii ani, și altele, dar n-am eu timp acum să le enumăr.

Fun fact: Răzvan Chiruță a intuit încă de acum o săptămână că Dragnea pune la cale încă un tun. Va încerca, pentru că are experiență, să fure din nou alegerile.

Ce treabă are asta cu justiția? Păi… iată justiția pe care o apărăm:

Situația USR: După congresul din octombrie 2017, la care Dan Barna a fost ales președinte al partidului, un grup de fideli ai lui Nicușor Dan a contestat nouă conducere, iar procesul încă se judecă.
Situația PLUS: Tribunalul București a admis noua conducere a partidului, cu Dacian Cioloș președinte, pe 1 martie, dar nu a operat modificarea în Registrul partidelor deoarece a trebuit să fie lăsată să curgă perioada de apel – în care cei care vor să depună contestații, să o poată face. (sursa)

Frumos, nu?

Bonus: USR-PLUS pot fi ținute în afara politicii la nesfârșit pe același principiu. De aia e nevoie de o reformă a justiției serioasă, una care să elimine termenele imposibile. Dacă nu s-ar da amânări de pe trei luni pe trei luni pentru orice proces, n-am fi în situații stupide precum asta. Și Dragnea ar fi fost deja în pușcărie.

9 comentarii

 1. Bă, nu e chiar așa. Greșești.

  • Dudule, calmeaza-te. Inteleg ca esti un postac pesedist, dar gata. Am observat ca stii sa schimbi adresa de mail, da’ sa stii ca ma pricep si eu sa banez direct IP-uri.

 2. Stai așa nițeluș, e vina mea sau a ta că-mi interzici dreptul la replică?

 3. Atunci de ce ai funcția pentru cititori să-ți lase comentarii?

  • @Dim: pentru ca ma astept la comentarii inteligente, nu la postaci si la conspirationisti. Daca nu-ti convine, n-ai decit sa nu mai intri. Nu e nici o pierdere pentru mine.

 4. Multumesc ca scrii mai des! :)

  • @Bogdan: imi mut calabalicul de pe facebook aici. E mai mult de munca: titlu, taguri, poza, categorie, share pe twitter si fb, da na… Mai bine imi tin continutul intr-un singur loc.

 5. cu ocazii de genul ăsta se vede cum reacționează lumea la situații neașteptate, nu de alta, dar așa se cern liderii. io, în locul lui barna și al lui cioloș, aș pune mâine-poimâine de-un congres în care plus absoarbe usr (că la plus se mai poate face ceva cu fata aia de la cluj, la usr, cu șordan în niciun caz), ai un singur partid condus de avocata aia de la cluj, și participi așa la alegeri, cu aceleași liste. și gata, deocamdată. după europarlamentare, vezi ce faci, mai ai un an și ceva până la următoarele alegeri cu partide, dar acum ai rezolvat problema.