Domnule Ponta, vă mulţumim pentru realizarea cincinalului în şase luni jumate

Ne întoarcem, cu drag şi nerăbdare, în recesiune. În trimestrul al treilea al lui 2011, România a înregistrat o creştere economică de 0,2%. Creşterea “susţinută” a economiei se “datorează” mai ales partidului şi conducătorului său iubit, Victor Ponta, care face tot posibilul să ne întoarcem în perioada de creştere negativă a economiei. Pentru că doar ducînd ţara de rîpă poate să ne demonstreze că o poate salva.

Lăsînd miştourile la o parte, în ultimele şase luni, guvernul Ponta n-a făcut nimic. Ah, ba da, a mărit pensiile şi salariile bugetare înainte de campania electorală, chit că efectul e zero. În primele trei luni de guvernare, Ponta umbla pe la Antene şi-l înjura pe Băsescu. Ah, da, şi era acuzat de plagiat. Ah, şi încă ceva: schimba miniştri incompetenţi. Nu că şi-ar fi dorit el asta, ci din cauză că urla toată presa. Dacă ar fi fost după el, îi chema pe toţi la televizor.

E trist. Foarte trist. Mai ţineţi minte 2009? Şi 2010? Şi cum se duceau toate naibii? Pregătiţi-vă să fie mai rău. Dacă, în primii ani de criză, România măcar a avut o doză de stabilitate, s-a dus şi aia naibii. Citeam nişte ştiri, zilele astea, din care reieşea clar că putem să ne ducem dracului din punctul de vedere al celor de la FMI. Asta din cauză că, în goana sinistră după electorat şi după înjurat pe Băsescu, USL-ul s-a pişat cu boltă pe toate instituţiile europene şi i-a durut la başcă de toate condiţiile pe care trebuia să le respecte România.

De bine, de rău, guvernul lui Boc a avut de unde lua bani, ca să nu murim în chinuri. Ponta a reuşit performanţa de a ne tăia inclusiv sursele de împrumuturi. N-o să fie deloc amuzant.

1 comentariu

  1. Dacă îi votează la alegeri, românii merită din plin ceea ce urmează să li se întâmple. Nu avem nicio scuză.