Donează cărţile de care n-ai nevoie unui copil. Fă o faptă bună

Ai cărţi acasă, dar nu mai ai nevoie de ele? Donează-le! E o iniţiativă cît se poate de serioasă, în care se implică mai multe edituri, alături de Diverta. Dacă donezi cărţi vechi, pe care le-ai citit sau de care nu mai ai nevoie, primeşti o reducere de 20% la o carte nouă, din partea uneia dintre editurile partenere (da, condiţia e să alegi cărţi de la una dintre editurile Rao, Corint, Litera International, Trei, Humanitas, Curtea Veche, House of Guides, ERC Press, Tritonic, Injoy, Noi şi Pandora M).

Bonus: ca cititori fideli, vă invit să popularizaţi cum credeţi de cuviinţă această campanie de strîngere de cărţi, care vor fi direcţionate către SOS Satele Copiilor şi Fundatia RTC, dar şi către biblioteci din întreaga ţară şi la centrele de copii. În fond, nu faceţi nimic rău prin ajutorarea unor copii care chiar au nevoie de ele. Nu de alta, dar ştim cu toţii că România suferă la capitolul educaţie.

Cei mai activi cinci cititori, care vor fi popularizat (bloguri, Twitter, Facebook, după cum preferaţi) campania, vor primi cîte o carte, la alegere, de pe dol.ro (cu preţul în limita a maximum 40 de lei). Vă mulţumesc anticipat pentru implicare. Faceţi o faptă bună.

7 comentarii

 1. Indiferent de unde a plecat, felicitari pentru initiativa si pentru popularizarea ei.
  O zi buna.

 2. Minunata campanie, dar nu-mi da anuntul acesta o informatie esentiala: unde duc cartile? Ma duc cu ele la oricare din librarille editurilor cu pricina?
  Ma intereseaza viu lucrul acesta, am o intreaga ‘biblioteca scolara” de dat – de la “lecturile obligatorii” la “aparatul critic”. M-as bucura sa stiu ca ajung cartile la niste omuleti care chiar au nevoie de el.
  Daca stii mai multe, da-mi, te rog, de stire.

 3. @Ioana: eu traiam cu impresia ca la Diverta, abia acum am vazut ca nu scrie. O sa cer mai multe detalii.

 4. Voi posta si eu pe blog.
  Repet intrebarea Ioanei: unde mergem cu cartile? :)

 5. cartile se doneaza in orice magazin Diverta. am participat si in campania de anul trecut si ams a o fac si anul acesta:) http://www.diverta.net/campanie_diverta/662/Dai-carte-ai-parte

 6. eu lucrez ca invatator la o scoala din apropierea craiovei..aici exista o biblioteca ..dar are multe exemplare de carti ce tin de invataturile ceausiste…carti ce unora nu le sunt de folos…copii din biblioteca ar dori sa citeasca un jules verne…sau mihail sadoveanu…eu ma ocup de acea mini biblioteca …avand si cursuri de specialitate la baza..dar totul fara plata …si nu ma intereseaza sa fiu platit atat timp cat am o satisfactie vazand ca elevii doresc sa citeasca ..sa-si imbogateasca vocabularul…nu sunt copii eminenti, dar sunt ambitiosi…daca puteti sa ne ajutati sa facem ca biblioteca noastra mica sa creasca mare atat eu cat si copii va vom fi recunoscatori… voinea.mariusciprian@gmail.com