Dosarul “Dimplome fără studii”: Degeaba eşti prof universitar dacă eşti prost grămadă

Ştiu că sună foarte urât că spun asta, dar mă uitam la cazul celor două universităţi din Vestul ţării şi aproape că mă minunam de cât de proşti pot să fie unii indivizi. Caz concret este medicul Emil Urtilă, profesor la Universitatea Vasile Goldiş din Arad.

Aici sunt două idei, dar o să le tratez separat. Prima ţine de şpagă. Procurorii i-au călcat un pic pragul pe-acasă şi pe la cabinetul medical şi i-au găsit 200.000 euro cash. Ca să fie prostia completă, au găsit şi o listă cu nume de studenţi.

Pentru că, evident, are maximum de sens să ţii o listă cu ăia de la care iei şpagă. Mai ales că, desigur, nu există nici un risc să te toarne cineva şi să te calce poliţia pe-acasă.

Asta una. A doua: cât de idiot să fii să ţii 200.000 euro cash în casă şi la cabinet în loc să-i cari printr-o bancă de prin Cipru sau de prin Panama? Serios, cât de idiot? Iar asta e soluţia simplă, că soluţia un pic mai complicată era să-i speli, pur şi simplu, că de aia ai cabinet medical şi poţi să tai facturi. Ah, ne-am lăcomit un pic, că spălatul banilor însemna taxe la stat…

Încă o dată, poate nu s-a înţeles: când vezi că DNA-ul saltă constant tot soiul de inşi pe speţe de corupţie, ba încă pe dintre ăia care s-au ferit ani de zile, tu chiar eşti atât de idiot încât să iei şpăgi de la o groază de studenţi?

A doua chestiune, cea cu adevărat dureroasă, este că individul – şi nu doar el, mai erau şi alţii – lua câte 400 euro şpagă de student pentru fiecare examen care primea subiectele în avans. Şi e dureroasă nu pe motiv că nu s-ar mai fi văzut studenţi promovaţi pe şpăgi, ci că ăştia erau studenţi la medicină.

Or, când mai auziţi de medici incompetenţi, întrebaţi-vă pe la ce facultăţi au terminat. De pe băncile acelei universităţi se presupune că ies oameni care salvează vieţi. Ce vieţi salvează ăia care şi-au cumpărat examenele? Deci?

După care vă-ntrebaţi de ce Băsescu se duce la Viena, iar Ponta la Istanbul? Uite de-asta, din cauză că aşa arată pregătirea multor medici români.

(Foto: Student de-ai lui Emil Urtilă devenit chirurg de succes)

2 comentarii

  1. Dr Urtila a fost profesorul meu la Facultatea de Medicină Dentară din Timișoara ( sa ne înțelegem că dr preda și la stat de o viața), era ok ca și cadru didactic. Păcat că s a lăsat antrenat în vândut de examene și ” bișniță”intelectuala, cred că ducea o viața îndestulată pe toate planurile că sa se preteze la acțiuni din astea…putea încheia cariera demn nu în rușine !

  2. “Încă o dată, poate nu s-a înţeles: când vezi că DNA-ul saltă constant tot soiul de inşi pe speţe de corupţie, ba încă pe dintre ăia care s-au ferit ani de zile, tu chiar eşti atât de idiot încât să iei şpăgi de la o groază de studenţi?”

    Ar trebui sa ai o bruma de bun simt ca sa realizezi aceasta simpla deductie logica. Dar acei profesori, precum Oprescu si multi altii nu, nu au nici cea mai mica urma de bun simt.

    Functioneaza pe ideea: “Ia uite ba ce l-au prins pe fraierul ala! Io-s mai smecher! Pe mine n-o sa ma prinda niciodata!”

    http://tvdece.ro/sorin-oprescu-prost-doar-roman/

    @Alina: Imi vine greu sa cred ca profesorul a fost “corupt” de la o vreme incoace. Tare imi e ca el de fapt facea asemenea mizerii dar pe mai putini bani atunci si nu batea la ochi. Burnei nu a fost “corupt” de la un punct incolo sa ceara spagi imense. Asa a functionat dintotdeauna si oricat de mult primea salariu de-i ajungea, el tot insista sa stoarca spaga de la pacienti.