Scaunul lui Dragnea se cam clatină, iar Tudose îl zgâlţâie şi el

Acum vreo trei săptămâni scriam că Liviu Dragnea nu se simte tocmai bine (sau, mă rog, s-o simţi în general, dar nu acum) în fruntea partidului, iacătă Mihai Tudose, prim-ministrul desemnat de el însuşi, îi cam trage scaunul de sub fund.

Iacătă ce-a declarat Tudose la Bruxelles:

Orice iniţiativâ legislativă se va face după consultarea prealabilă a tuturor celor implicaţi în decizie, cu implicarea societăţii civile, Ministerul Justiţiei e însărcinat să pună în aplicare deciziile CCR, nu în Guvern se vor adopta initiaţive, Parlamentul e forul prin care se face. Şi totul transparent.

Ah, şi asta:

Domnul ministru al justiţiei va veni până la Bruxelles să explice exact despre ce face el acum.

Pfa, imaginaţi-vă reacţii: oculta! România e colonie a Bruxelului! Huo Europa! etc.

În altă ordine de idei, cred că e un semnal destul de clar că Dragnea nu mai are tocmai multe zile în libertate. E al doilea guvern care-i scapă din mână, iar Tudose nu prea pare genul moale şi nici că ar vrea să-şi asume gafele şmenarului de Teleorman. Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a arătat încă de pe vremea lui Grindeanu că nu e tocmai confortabil cu modificarea legilor Justiţiei, sau cel puţin nu în sensul dorit de Dragnea.

În plus, mizele sunt prea mari, iar libertatea lui Dragnea nu e tocmai o prioritate. Mai pe româneşte, semnalul e că încă se pot fura destui bani în România, dar mai bine să vină fonduri europene ca să compenseze găurile.

Cum ziceam, e doar o chestiune de timp până-l vedem pe Dragnea mazilit, apoi plimbat în cătuşe prin faţa camerelor. Eu deja îmi pregătesc popcornul.

PS: Când o auzi Dragnea de “implicarea societăţii civile“, iar va produce un rant lung cât o zi de post despre Soroş. 30 lei de câine, never forget!

(Foto via Digi24)