Duda cu “PSD a dat diasporei trei zile de vot”

Băi, hai să lăsăm vrăjeala aia cu “PSD a dat diasporei trei zile de vot”, că e vrăjeală. Inițial, cînd a reînceput să circule pe-aici, am pus botu’ și eu, am ridicat un pic din umeri, da’ iacătă că m-am dus la cronologie.

După catastrofa de la europarlamentare, undeva pe 19 iunie, Iohannis a ieșit și-a cerut cu voce tare să se facă ceva legat de condițiile infecte de votare în diaspora. A doua zi, pe 20 iunie, Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, o comiție de care n-aude nimeni niciodată, dar care există și din care fac parte reprezentanți ai tuturor partidelor, a anunțat că pînă pe 5 iulie o să pregătească modificări legislative.

Ciolacu, înlocuitoru’ lu’ Dragnea, a anunțat că PSD-ul e de părere că așa e, ceva n-a funcționat cum trebuie pînă acum, deci hai să facem naibii ceva, e de acord și el și tot partidul. “Ne-am furat-o de atîtea ori, că tre’ să fim dobitoci să…” ceva.

Fast forward, prin comisiile juridice din parlament, au mai fost introduse niște amendamente. Unul de la UDMR, care viza interzicerea exit-poll-urilor pînă la ora 24, a picat, altele, de la USR și PNL, dintre care cel mai mai important care a trecut a fost cel care stipulează folosirea listelor suplimentare pe hîrtie în cazul în care cade sistemul electronic al STS-ului.

Aparent, din toată povestea aia, lumea a rămas cu impresia că e meritul PSD-ului. Nu e. Modificarea legii electorale s-a făcut într-o comisie din care au făcut parte toți.

Cum s-a negociat și ce s-a întîmplat, dracu’ știe, dar NU e meritul PSD, dimpotrivă, după ce palmă și-au luat la europarlamentare, aveau tot interesul să accepte orice legat de diaspora pentru că… miza nu e chiar atît de mare la europarlamentare și la prezidențiale și e un gest de PR nemaipomenit. Miza e la locale și la parlamentare.

Așa că terminați-o cu prostiile alea cu meritu’ lu’ Dăncilă, că nu e nici un merit al ei sau al găștii de borfași care-i permite să poarte titulatura de președinte PSD.

1 comentariu

  1. Sa nu uitam ca au facut asta dupa ce “nu si-au reprosat nimic” la organizarea dezastruoasa de la europarlamentare. Si-au atins scopul, un europarlamentar in plus si apoi au lasat de la ei.

    Alta modalitate de a vedea problema: “Bai ce tari sunt astia din PSD! Mi-au dat cadou caini lupi! Dupa ce mi-au impuscat pudelul si calcat cu masina inainte si inapoi!”

    Chiar daca au facut 100% ei treaba asta cu votul in diaspora, gesturile incalificabile facute in 2014 si mai 2019 nu pot trecute cu vederea. Sa-i laudam ca au facut-o ei inseamna ca intr-adevar, ei ne-au cumparat tacerea.