Dumnezeul achizițiilor lui Dragnea

Recunosc că am evitat să mă uit la clipul ăsta o oareșce bucată de vreme, că țin la sănătatea mea psihică. De fiecare dată când deschid facebook sau citesc o știre despre România, mă apucă dracii.

Dar am văzut că a scris și Vali ceva pe tema asta, apoi am văzut ceva și la Radu, și l-am căutat. Un fel de TL;DR e pe Recorder.ro, dar merită văzut întregul clip. Pe alocuri, efectiv, am râs.

Un primar și-o contabilă de primărie fac niște fețe lungi când află chestii despre firma popii, de zici că habar n-aveau pe ce-au dat banii sau cui i-au dat. Nu le vine să creadă. Asta apropo de îngenuncherea în fața dumnezeului Dragnea.

Practic, situația e la fel, dacă nu chiar mai nasoală, decât pe vremea lui Adrian Năstase. Tot așa se făceau lucrurile și până în 2005: pus mâna pe telefon, dat ordine, rezolvat contractele. Bonus, primarul de care ziceam mai sus, care habar n-avea cui i-a dat contractul, a devenit brusc străveziu, cred că a vizualizat pușcăria.

Altfel, două observații:

  • nimeni n-a spus un lucru esențial: o singură firmă a popii a primit 130 contracte. Din ce-am văzut în video, vorbim de contracte cu încredințare directă care, cel mai probabil, au fost pe valoare maximă. Asta înseamnă că popa a încasat 13 milioane euro (evident, nu i-au rămas lui banii) pe o singură firmă. Clipul vorbește de două firme (dacă n-or mai fi și altele). 13 milioane euro dintr-un foc, în patru luni!
  • ăstia de la Recorder au un stil de a pune o muzică din alea de înmormântare care mă zgârie la urechi. În loc ca ancheta să te enerveze, muzica aia face ca ancheta întreagă să pară un soi de doliu, mai rău să te deprime. Dacă vor să facă o treabă până la capăt, ar trebui să aibă ca scop enervarea oamenilor, nu să inspire o tristețe generalizată și resemnare

PS: O să fac un pustiu de bine, săptămâna viitoare, când îmi intră leafa, să fac o donație mai de doamne-ajută în contul lor bancar. Plus, ar trebui să renunțe la PayPal, că-i rupe cu comisioanele și nu merită să faci donații recurente în modul ăsta, și să se reorienteze către ceva gen Patreon.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

  1. Pai Patreon-ul tot cu PayPal lucreaza. Acum au bagat ceva card, dar…
    Mersi ca mi-ai reamintit sa ledonez si eu din nou.
    Despre muzica din clipuri, poti sa le zici pe grupul donatorilor Recorder.

  2. 4 mil EUR in 4 luni cu 130 de contracte. Nu toate au fost egale.

    Intrebarea mea e: cat crezi ca a pastrat, de fapt, sageata asta? 10%? 5%?