e bine sa fii jurnalist

Chestia pe care nu toti o constientizeaza e ca atunci cind esti ziarist ti se deschid multe usi. Eu o stiu din proprie experienta si n-am ezitat sa ma folosesc de asta atunci cind altfel n-a mers. Cel mai recent caz de ziarist care descopera avantajele de a spune unde lucreaza este Cristi Curus, care a avut de-a face cu cei de la RDS. Hehe, da, iar RDS :)).

Intrebarea care se pune acum este daca e normal ca un ziarist sa zica: nene, eu lucrez acolo, ce zici? ca sa i se rezolve niste probleme sau este un soi de abuz de functie. Problematic, as putea spune. Si asta pentru ca e foarte interpretabil din multe puncte de vedere. In functie de situatie, eu consider ca e normal sa le spui SI UNDE lucrezi. Mie, personal, mi-au iesit citeva materiale chiar misto din situatii de genul asta. Fireste, nu stiu in ce masura o sa scrie Cristi despre RDS. Desi cred ca si-ar merita o buna palma dupa cap RDS-ul.

3 comentarii

  1. Metoda “Stii cine sunt eu ?!?!” functioneaza intotdeauna:))… saracul… Bine macar ca la erdeesh i-a raspuns cineva… Astralul isi inchide serviciul de relatii cu publicul dupa 22 (program 08 – 22) si nu primesti decat mesajul ala cu toti operatorii sunt ocupati (noroc ca si-a revenit netul dupa 2 h:-w… ca altfel…) – ocupati sa doarma sau ce mama drq?:))

  2. Oare chiar e bine ? Deseori oamenii (mai ales cei de la relaţii cu publicul sau birourile de presă) tind să spună ceva unui “simplu om” şi cu totul altceva unui jurnalist. Deci, în acest caz, e bine sau nu să spui din start ? :)
    În ceea ce priveşte interpretarea frazei “Eu sunt ziarist la …” e puţin mai delicată problema. Eu zic că ar fi un abuz, dacă prin folosirea frazei de mai sus, se urmăreşte atingerea unor scopuri de natură personală. Altfel, nu. Normal, e doar opinia mea ;)

  3. Este trist ca se ajunge la folosirea unei astfel de metode din cauza ca altfel (adica in mod normal) nu se poate… Si atunci?… pe cine judeci mai tare? pe cel care ‘abuzeaza’, cum zici tu, sau pe cei care il determina sa faca asta?