E clar pentru toată lumea că Barcelona ia Cupa Campionilor, nu?

Numărîndu-mă printre, probabil, puţinii români care au văzut returul semifinalei UEFA Champions League dintre FC Barcelona si Real Madrid din tribune, alături de cîştigătorii campaniei UniCredit Ţiriac Bank, nu înseamnă că am mai multă autoritate atunci cînd dau un pronostic pentru finala Cupei Campionilor. Dar la cum au jucat catalanii, sînt convins că nu vor pierde sub nici o formă, chit că joacă în Anglia.

Cine a văzut meciul de la Barcelona, fie şi din faţa televizorului, a remarcat cît de bine au jucat gazdele. Din tribune, s-au văzut mai ales faulturile dure ale madrilenilor şi jocul extrem de agresiv, menit parcă mai mult să-i încurce pe adversari decît să cîştige partida. Oricum, sărind peste atmosfera extraordinară, de care noi, românii, n-o să avem niciodată parte pe un stadion autohton, meciul a fost de-a dreptul fabulos.

Mă aştept, prin urmare, ca şi cel de la Londra, de pe Wembley, să fie cel puţin la fel de bun. Şi la pasa bună prin care trece FCB, mi se pare exclus să piardă finala. Dimpotrivă, prevăd un 2-1 sau, de ce nu?, chiar 3-1 pentru Barcelona. Cel mai probabil, va marca şi Messi ceva – deşi, între noi fie vorba, eu nu prea l-am văzut jucînd pe Camp Nou; ce-i drept, sînt şi un pic chior, dar nu vreau să recunosc.

Aştept şi alte pronosticuri.

14 comentarii

 1. Pronosticul meu: 2-0 pt Man United.

  O sa iti trimit poze de pe stadion cu golurile :)

 2. 1-1 la final. Bate Barcelona la penalty-uri.

 3. pronosticul meu: meci urat, cu doua echipe preocupate sa se inchida una pe alta si cu un 1-0 pentru MU.

 4. Nu imi place Barca pentru ca omoara fotbalul atunci cand conduce, pasand excesiv in propria jumatate, uitand parca faptul ca mingea trebuie sa intre in poarta adversa. Sper ca sambata Barca sa conduca cu 1-0 din min 10, apoi sa traga de timp pana in min 89 si 90+2, cand MU va marca doua goluri :) Deja vu?

 5. la scor,manchester e mult sub nivelul barcei,defapt spectacolul o sa fie doar din partea lusitanilor,manchester o sa fie o echipa obosita cu multi jucatori care nu au experienta,o sa vedeti.

 6. Sper sa bata MU in prelungiri. Si asta dupa ce Barcelona va avea un om mai putin din minutul 30: eliminare Dani Alves, al doilea galben luat pentru simulare.

  Sunt rau, da’ sunt si eu om.

 7. imi place MU

  si zic ca o sa bata . punem pe o Cola ?

 8. Prima sansa o are indiscutabil Barcelona, dupa parerea mea cea mai buna echipa a momentului, care pe deasupra si-a si permis sa-si odihneasca titularii in ultima etapa.

  Asta nu inseamna ca Man United pierde sigur. Sunt si acolo jucatori buni, Sunt zile cind nici barcei nu-i iese nimic. Iar Barca are si un punct slab: apararea. Barca joaca bine cit are mingea sau cit reuseste s-o recupereze in jumatatea adversa. Daca adversarul reuseste sa intre in terenul Barcei cu mingea la picior, e deranj mare…

 9. @Alex: s-a facut.

  daca bate barca te trezesti cu ele la usa, daca o sa castig io inlocuim berea tot cu o gazoasa, da’ mai neagra si cu coca in loc de hamei .

 10. @petre
  De unde jucatori la mu fara experienta ??!! Dimpotriva mu este o echipa batrana cu multi titulari peste 30 de ani !! Ca e obosita e discutabil !! Se stie ca fizic echipele engleze stau mult mai bine decat celelate echipe de pe continent !!! Iar despre spectacolul oferit de barca iarasi e discutabi ! Daca poti numi spectacol zeci de pase pe metru patrat!! Singurul atu in plus al barcei este presingul ucigator la recuperare dupa ce pierd mingea in jumatea adversa .

 11. 3-1 pentru M
  Sper din toata inima sa piarda simulantii catalani

 12. @Marcu acele pase fac din Barcelona ceea ce este si nu cred ca ar putea juca alt stil. Si cu toate ca pare un joc “la tragere de timp”, defapt este unul din cele mai eficiente modalitati de a ajunge la poarta adversa. Asta daca nu preferi o pasa scurta si minge aruncata in careu, poate o intra cine stie cum…

  @petre cred ca Man. Utd. se bazeaza exclusiv pe experienta… daca iei jucator cu jucator, Barca este cu cel putin 100 de clase peste, daca iei echipa ca intreg si tinem cont si de experienta jucatorilor, lucrurile se mai echilibreaza, insa balanta se inclina tot in favoarea Barcelonei.

  @bogdan apararea Barcelonei: Daniel Alves, probabil cel mai bun fundas dreapta din lume, Pique, Puyol, centrul apararii campioanei mondiale si europene si Abidal, un jucator ce a dat dovada de o constanta daruire pentru echipa si are multe de spus dupa revenirea miraculoasa. Unde e punctul slab al apararii ?

  On Topic: God in Heaven, Messi on Earh. Visca el Barcelona ! 2-0 pentru catalani