Elena Udrea şi partidul

S-ar putea să mai fi scris ideea asta, la un moment dat, deci există riscul de a mă repeta. Însă am apucat să văd, în seara asta, o bucată din emisiunea lui Ion Cristoiu, pe B1TV, în care a avut-o invitată pe Elena Udrea. Şi Udrea a zis o chestie corectă, la un moment dat: lumea nu s-a bucurat să-l vadă picat pe Emil Boc tot atît cît s-a bucurat s-o vadă pe ea dată jos din fruntea ministerului. Însă ce nu realizează fosta doamnă ministru este că unul dintre motivele pentru care este antipatizată, pe lîngă faptul că este prea simpatizată de Traian Băsescu, ţine de discursul ei în faţa naţiunii.

Cred că n-a fost emisiune TV la care să fi participat, în calitate de invitat, în care să nu bată cîmpii despre partid. Partidul în sus, partidul în jos, partidul în stînga, partidul în dreapta, colegii de partid, colegii mai tineri, colegii mai bătrîni. Aceeaşi problemă o au, per total, toţi politicienii. Repetă obsesiv aceeaşi placă despre importanţa partidului şi uită să vorbească despre oameni. Pe oameni îi interesează ce se va întîmpla cu oamenii, nu cu partidul. Timp de 50 de ani, partidul a fost cel care a condus România. Au urmat alţi 20 de ani cu mai multe partide – mă rog, tot Partidul, urmaşii lui – şi, acum, auzim din nou despre partid? Păi, se mai miră că Băsescu e numit dictator?

Atît declaraţiile ei, cît şi declaraţiile lui Băsescu, cele referitoare la “ştiam cine va fi noul prim-ministru”, pică extrem de prost şi nu ajută cu nimic… partidul, nici situaţia din ţară. Poate că ar cam fi cazul ca politicenii noştri să mai schimbe un pic discursul, s-o lase mai moale cu inima care arde în numele, desigur, al partidului.

3 comentarii

  1. Am urmărit și eu emisiunea din seara asta. Suntem totuși într-un an electoral, iar Elena Udrea va continua să fie prezentă în PDL, indiferent pe ce poziție. Interesele nu pot fi demise.

  2. @ Alex: depinde cui i se adreseaza, depinde care-i este publicul. Uneori nu conteaza cat de realist e discursul, mai important e sa spui ceva de bine, sa-ti lauzi realizarile etc..