Stickerele-emoji trebuie să dispară

Una dintre cele mai tâmpite invenţii în online este emoji. Mă refer la emoticoanele alea supradimensionate şi urâte denumite “stickere”, al căror rol ar trebui să fie, în teorie, să completeze (?) comunicarea în reţelele sociale, s-o facă mai frumoasă etc.

emoji

Andrei crede că a descoperit cel mai urât emoji din lume, dar eu tind să-l contrazic. Există unele mult mai hidoase. De exemplu, ştiaţi că există o serie de stickere cu un soi de căcaţi (pardon my French!) care fac diverse chestii? Nu glumesc, dovada e în poza de mai sus.

Serios, de ce ai folosi mizeriile astea? Ce câştigi? Aprecierea celui cu care stai de vorbă? Şi astea nu sunt singurele. E plin Facebook-ul de seturi de desene urâte sau stupide. În afară de câteva care promovează filme – vezi setul cu minioni -, zici că s-au dat premii pentru cei mai netalentaţi designeri.

Am mai zis-o şi pe Twitter la un moment dat, direct cu cc la @facebook – evident că nu mă aşteptam să mă bage cineva în seamă, da’ măcar să enervez pe cine verifică reply-urile -, mai bine ar cumpăra de la Yahoo! emoticoanele alea vechi de 20 ani, din Yahoo! Messenger, sînt cele mai reuşite făcute vreodată.

Dacă mă vedeţi folosind stickere vreodată (altfel decât făcând mişto de cineva fix pe tema emoji), împuşcaţi-mă!

1 comentariu

  1. Amuzant e ca fix asta ziceau si aia care ne vedeau pe noi folosind emoticoane pe mirc sau messenger :)) Si inca mai zic, iar pentru noi e absolut firesc (ba chiar ne e greu sa scriem un sms fara ele).

    Emoji-urile pot fi parte din conversatie la fel ca emoticoanele, uneori fac discutia mult mai fun, plus ca unele sunt foarte reusite – sa le cauti pe ale lui David Lanham, un ilustrator foarte misto care are multe stickere in messenger si-s foarte expresive.