25 de ani de EOS şi două lansări Canon: 650D şi C300

Oficial, tehnologia EOS a companiei Canon a împlinit 25 de ani. Vorba lui Petroniu Secăreanu (foto), directorul Canon România, EOS a apărut în acelaşi an cu lansarea Prozac. Între noi fie vorba, şi Canon EOS şi Prozac au în comun un lucru: reuşesc să facă oamenii fericiţi. Desigur, în feluri diferite, cîtă vreme nu ar trebui să poţi să faci o pasiune pentru Prozac, nu? Să nu divagăm, totuşi.

EOS este despre inovaţie“, spunea şeful Canon. Ca idee, compania a fost pe locul trei mondial, anul trecut, la numărul de patente înregistrate (2800). Şi pentru că nimic nu e întîmplător, primul aparat foto Canon cu această tehnologie a fost botezat, acum 25 de ani, Canon EOS 650. Adunate cele enumerate mai sus, a fost un moment taman potrivit pentru a anunţa lansarea pe piaţa românească a celui de-al doilea 650, dar, la fel, tot “prim” model: Canon 650D, primul DSLR cu touchscreen. Specificaţii complete găsiţi pe F64.

Odată cu introducerea 650D, Alex Gâlmeanu, responsabil de anunţ, a ţinut să laude un nou obiectiv Canon, un 40mm, f/2.8, ce va intra pe piaţă la un preţ aproximativ, dac-am priceput bine, de 1.200 de lei.

Nu intru în detalii mai mult decît e cazul, specificaţiile sînt la liber şi n-are sens să precizez altceva decît esenţialul. Prin urmare, dacă 650D filmează full-HD, cealaltă lansare pentru piaţa românească, C300, primul model din gama Cinema EOS, filmează demenţial. Am văzut un demo tras într-o singură zi, fără lumini suplimentare tipice filmărilor, un scurt-metraj al directorului de fotografie Pătru Păunescu, iar claritatea e fabuloasă (filmarea din link-ul anterior îi aparţine lui Radu).

4 comentarii

  1. dap, verificat acum pretul pentru C300 : intre 16 si 20000$. Nu prea este pentru “amatori” :)