eroii nu mor niciodata

Mars Timisoara - Eroii nu mor niciodata!A fi erou inseamna a da dovada de curaj. Curajul, de multe ori, inseamna inconstienta. Inconstienta, la rindul ei, inseamna moarte, uneori. Erou, curaj, inconstienta. De regula, curajosii mor. Din inconstienta? Niciodata. Dimpotriva. A avea curaj nu inseamna ca esti inconstient. De multe ori, inseamna ca esti constient ca s-ar putea sa mori. A avea curaj inseamna sa crezi in ceva. A avea curaj inseamna sa faci totul pentru a-ti atinge telul. Daca iti atingi telul nu inseamna, neaparat, ca esti un erou. Depinde de tel. A avea curaj si a merge pina la capat, constient ca s-ar putea sa mori, inseamna speranta. Inseamna speranta in ceva ce va putea fi, intr-o schimbare, intr-un bine. A fi erou nu insemna sa mori de pomana. Inseamna sa mori schimbind ceva.

Unii au murit. Stie cineva cum ii cheama? Stie cineva cine sint ei? Da, stiu apropiatii, prietenii, rudele, cunostintele. Tu stii cine a murit in ’89? Nici nu te intereseaza. Nici nu ai avea cum sa stii. Nici nu ai putea sa le retii numele tuturor. Eroii nu sint cei pe care ii cunosti. Eroii sint cei pe care nu ii stii, de care nu ai auzit niciodata, de care nici nu o sa auzi. Eroii sint acei necunoscuti care au schimbat ceva. Eroii, probabil, trebuie sa ramina necunoscuti. Eroii sint ei, pe care nu ii cunoastem. Eroii sint ei, din cauza carora inca mai speram intr-o schimbare. Eroii sint ei, care ne-au dat macar iluzia libertatii si a democratiei. Eroii sint ei. Cinsteste-i! Eroii nu mor niciodata!

Imi pare rau ca nu am aflat mai devreme de campanie. Abia azi am vazut afisele din Bucuresti. Prin urmare, pentru perioada urmatoare, pe blogul meu va fi afisat stickerul Noilor Golani.
_______________________________
foto: thumbnail de pe mediafaxfoto.ro

4 comentarii

  1. raluca salajan. daca nu era insemnarea asta, nu mi-as fi amintit numele ei.
    mai e un nume care a murit destul de aproape de mine. nu l-am stiut niciodata.

    • raluca a fost colega de clasa cu mine la liceu vreo 4a nai.. o tipa foarte simpatica..noi o consideram o chiulangioaica..dar de fapt ea era mai matura decat noi toti..ea era in rezistenta.de multa vreme.Se zice ca a fost impuscata la casa armatei unde distrubuia mancare revolutiinarilor sau soldatilor trecuti de partea revolutionarilor. I-mi amintesc de ea destul de clar..ma manii pe mine cand ai uit numele.Toti puteti sa ai aduceti un omagiu ..desi nu e ingropata in bucuresti ..la intrarea in liceu iulia hasdeu e o cruce de piatra cu numele ei. dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca

  2. Pagina campaniei de anul acesta: http://www.eroiinumor.ro

  3. asa ma enerveaza luma care da vina pe noi timisorenii ca am luat jos comunismul pffff ca cik le era mai bine pfff ei as prosti nui vina noastra ca nu sa ocupat nimeni de tara dupa comunism astai treaba lor dar in fineh am vazut poe site cum zikeau ji aratau din bucuresti am pis pe bucurestiu lor fha ca aiaas datzi dracului de tot noi timisoara am facut multe nu ei dac nu eram noi ei erau datzi dracu ji am seac puyta o scos o melodie domnisoara din timisoara in care zike ca timisorenecles curve mortzii masii de tampit k in bucuresti sa dat startu nu in timisoara asta tre sa fie pus la punct o data mortzii masii dac vreatzi vb k mine datzi add tasmaniaD_ftm_rocket plz plz as timisoareanca adevarata am destule de discurtat k timiorenii mei ji nu uitatzi k noi suntem patria oric4e sar zike sau oricxe sar intampla NOI SUNTEM TIMISOARAva pooop ji iubesc mult de tot timisoara ,romania.patria …