Eroilor neamului li se iartă păcatele

Iată ceva ce eu nu reuşesc să pricep – sau, mă rog, pricep motivaţia din spate, dar nu înţeleg cum de oamenii nu se obosesc să raţioneze dincolo de prima reacţie emoţională: cum poţi să iei apărarea unui individ care ar trebui să intre în puşcărie pentru corupere de minori?

Doar că… iată, eroilor neamului li se iartă păcatele. Primul pe listă e Ştefan cel Mare, despre care tot folclorul şi toate izvoarele istorice arată că era un curvar şi un tip atât de “iute la mânie”, că-şi decapita boierii pe loc. E OK, în 1992, a fost făcut sfânt. Câteva detalii, pe scurt, aici.

Al doilea mare erou al neamului este preotul Pomohaci, cântăreţ de muzică populară, despre care au apărut înregistrări şi mărturii că încerca să corupă băieţi minori pentru sex, dar iacătă reacţiile poporului:

Serios, asta e culmea ipocriziei: să fii homofob, împotriva drepturilor LGBT, dar să-l susţii pe unul acuzat de corupere de minori şi să-l canonizezi pe un individ, oricât de multă importanţă istorică ar avea, în ciuda faptului că tăia în stânga şi-n dreapta cu toată cruzimea de care putea da dovadă.

Vă place ţara în care trăiţi?

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

3 comentarii

  1. Mie tara nu-mi place, insa imi place Audi-ul ala din spatele lui cu numarul DUH. It’s pure GOLD

  2. da, imi place tara in care traiesc, fiindca traiesc in Germania. dar de ce asa de multi tineri romani vor sa emigreze?

  3. DUH, CER, SUS, RAI 🙂