Eroul nostru, Victor Ponta

Mihai Tudose și-a anunțat demisia din PSD și traseul (sic!): Pro România, partidul lui Victor Ponta, acest erou al națiunii românești.

Desigur, nu era greu de imaginat că orice pesedist sătul de ifosele dictatorului Dragnea se va căra la Ponta în ogradă. Au mai făcut-o și alții – pînă au primit o șpăguță frumușică pentru a se întoarce (vezi Abramburica, mituită cu postul de ministru al Educației).

Acu’, să nu-și imagineze cineva că șobolanii se grăbesc să părăsească corabia. Nu vine apocalipsa peste PSD. Însă e cumva amuzant să vezi cum acest PSD de buzunar, al lui Ponta, devine un mic clește în parlament. Și, mai ales, e amuzant că Ponta, după toate dudele și după Colectiv, devine frecventabil. E drept, nici nu era foarte greu cu un condamnat penal cu aspirații de președinte al țării în fruntea partidului-stat.

Nu-mi dau seama în ce măsură Ponta poate fura (sic!) din publicul PSD, însă cu siguranță devine frecventabil drept consecință a dezastrului provocat de ăla care fură de la copii săraci. Acum vreo trei ani, ziceam că nu poate fi nimeni mai rău ca Ponta. Acum te uiți la el, iar guvernul pe care l-a condus pare providențial pe lângă invazia de lăcuste ale lui Dragnea și pesta care a îmbolnăvit toată țara.

A nu se înțelege că eu, personal, îl găsesc frecventabil. Dimpotrivă, doar voiam să reamintesc ce gunoi e Ponta în ciuda noului său aparat de reciclat pesediști. Iar pe post de concluzie, aș parafraza o lege de-ale lui Murphy: când ai impresia că un pesedist e rău, există întotdeauna unul și mai rău ca el.

1 comentariu

  1. Dacă ne-am gândi la o conspirație (sau un plan de nivelul House of Cards), am putea spune că tot ce întreprinde actualul guvern PSD împreună cu Dragnea e doar pentru a spăla imaginea lui Victor Ponta, ca acesta să vină ca un mare salvator la alegerile următoare. ”Surpriza” fiind ca, în cazul în care castigă, tot PSD-ul (sub denumirea de Pro România) să conducă.