Eroul Victor Ponta

Nu, n-a căzut la datorie, dar Victor Ponta este un erou al României. A supravieţuit miraculos unei rachete căzute în baza din Kandahar şi se întoarce glorios în România, că trebuie să anunţe cineva, cu surle, trîmbiţe, fanfară şi salve de tun, mărirea salariului minim pe economie cu… exact 50 de lei. În sfîrşit, minimul a sărit de 200 de euro în România.

victor-ponta-afganistan

În altă ordine de idei, dacă v-au prins ştirile cu alarma de rachetă, cu Ponta şi cu ziariştii români care l-au însoţit în mişcarea de PR din Afganistan, dacă chiar aţi crezut că sărmanul viitor preşedinte a fost la un pas de moarte, trageţi adînc aer în piept şi citiţi articolul fotoreporterului Florin Ghioca, care nu doar că a fost pe acolo, dar a mai şi prins vreo şapte astfel de alarme în decurs de vreo patru ore.

Ah, era să uit, paragraful ăsta e delicios:

De fapt, ce s-a întîmplat mai departe este mai deranjant decît faptul că alarma a fost socotită ca un exerciţiu de PR sau nu. Faptul că s-au trezit tot felul de “jurnalişti” care mai de care să îşi dea cu părerea. Oameni care NU au ieşit din baza militară, nu au apucat nici măcar să doarmă într-un cort sau să vadă un localnic pe marginea unui drum. De ce să nu o spunem pe-aia dreaptă, pînă şi Mihaela Rădulescu sau Roxana Ciuhulescu au ajuns pe-acolo, iar aceasta din urmă chiar a mai şi zburat cu un supersonic! Pînă şi Hi-Q a cîntat pe-acolo pe la începuturile conflictului!

Şi nu uitaţi: să-l celebrăm pe Ponta corespunzător. S-a-ntors bărbat!

FOTO: Adelin Petrişor, 2012. (Apropo, citiţi şi articolul ăsta.)

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.

7 comentarii

 1. Am vrut să las doar comentariu dar tot nu mai scrisesem nimic de mult :

  http://big.lazyadmin.ro/2014/07/01/ntorc-barbat/

 2. Io, din ce am citit prin titluri, am inteles ca Ponta a fost la o baza militara, nu la un spital unde se fac implanturi de testicule. Asa ca maretul nostru prim ministru nu s-a intors barbat, ca nu avea cum.

 3. 7 alarme la 3-4 ore distanta.

  Pentru poanta e un exercitiu de imagine cum ca ‘al nostru’ sufera ‘greutatile vietii’ alaturi de noi. reclama electorala pentru militari. Si jurnalistii acreditati ‘si-au facut datoria’ ‘relatand corect’ ce se vroia transmis. Nu conteaza ca adevarul e diferit prin multe chestii. Sanatate!

 4. Pentru edificare, ar trebui sa vezi primele episoade din “Alpha House”, serial ce poate fi vazut pe Amazon Prime: si acolo se tranforma o bomba in Afganistan (reala) intr-o mega afacere de PR.

 5. cand ii vezi moaca aia, nu-l crezi in stare de sinucidere (nu a lui, a altora, bineinteles)

 6. 1. Din câte au spus unii care au fost pe acolo fără să zboare cu un supersonic, fie el şi F-16, a bombarda baza din Kandahar necesită rachete balistice, pe care talibanii, mai mult sau mai puţin o banală mafie, nu le au. Nu e ca şi cum un taliban pune bazooka la umăr şi îi trage lui Copy-Paste o rachetă în c… peste gard.

  2. A câştiga o bună imagine pe această cale nu e decât o continuare a politicilor de PR din epoca 2004-prezent, adică Pontosul e urmaşul de drept al lui Trăienel şi Videanu.

  Trăienel a băut şampanie şi a aruncat sticla în public, Videanu a trimis la cursa FIA GT3 din 2008 o Puma SOCAT cu tun şi rachete, Meleşcanu a scos puţina tehnică de luptă modernă pe care o avem în Parcul Izvor, Mircea Geoană a venit la ProMotor cu Golful V GTI modificat, iar Copy-Paste s-a dat cu F-16, fiindcă toţi trag de o categorie a votanţilor care apreciază toate astea (publicul tânăr urban sau mutat de curând în urban, cum le spunea un afgan bruxellez, “o cultură pentru care sportul, mașinile, motocicletele, armele etc sunt cele mai importante”), şi e destul de numeroasă, peste 1 milion.

  Dacă ar fi fost niţeluş mai asemănători oamenilor şi nu maimuţelor de circ ar fi lăsat deoparte imitarea unor forme fără fond şi ar fi încercat să fie neutri, să nu mai discrimineze această categorie, ale cărei voturi le vânează. Poate ar fi avut rezultate mai bune.