Eşti actriţă şi n-ai silicoane? Eşti proastă!

Zilele trecute, uitîndu-mă la TV, am văzut reclama la Lidl, cea cu Aurelian Temişan şi cu Monica Davidescu. Nu trece mult şi, hop!, Manuela Hărăbor în altă reclamă. Acum, nu vă imaginaţi că eu cunosc atît de bine actriţele românce. Dimpotrivă, i-am recunoscut mustaţa lui Temişan şi abia apoi am fost informat că, de fapt, Monica Davidescu e soţia lui, ba au şi-un copil împreună. Eu, unul, habar n-aveam cine-s cele două.

De unde am tras concluzia că există atîtea actriţe românce care nu-s deloc promovate, încît rămînem pe sticlă doar cu toate fufele care şi-au pus sau tocmai şi-au schimbat silicoanele. Practic, dacă n-ai silicoane, nu exişti. Ca să reformulez în spiritul titlului, dacă n-ai silicoane, eşti proastă, deci nu pupi promovare pe TV. Chit că tu, actriţă, femeie frumoasă, citită, cu ani de studiu în spate, eşti la vreo cîteva milioane de ani lumină distanţă, ca IQ, de toate blondele cu ţîţe mari pe care le vedem pe sticlă.

Şi-atunci, vă mai miraţi că Iurie Darie şi Anca Pandrea au pozat goi? Brusc, gestul lor mi se pare mai degrabă unul de revoltă decît unul de senilitate, aşa cum a fost considerat de toată lumea. Ba, acum mi-am dat seama, cei doi actori merită tot respectul pentru gestul lor. Din păcate, ne-am rătăcit atît de departe în firescul silicoanelor, încît decizia lor de-a poza ni s-a părut desuetă şi n-am prins subtilitatea mesajului. Iar dacă cei doi s-au ruşinat ulterior, e din cauză că încă mai credeau că oamenii mai pot citi printre rînduri. Ce-i drept, ţîţele sînt mai vizibile decît bunul-simţ.

PS: Titlul e de troll, ştiu, dar eu întotodeauna am considerat că există mai multe tipuri de prostie. Printre cele mai cunoscute: prostia nativă, prostia crasă şi prostia conjuncturală. Ultima este mai degrabă echivalentă cu bunul-simţ exagerat. Pur şi simplu, eşti prea prost ca să-ţi imaginezi că o stupizenie poate fi o soluţie viabilă.

Mi-am adus aminte de subiectul ăsta după ce-am citit textul lui Cetin.

5 comentarii

  1. Si uite-asa rejudecand gestul cuplului Darie, ai devenit un pic mai sensibil si ai inteles ceva mai mult, dincolo de prejudecata si morala. Ai devenit un pic mai artist. ;) Felicitari.

  2. Adela Popescu n-are! Sic!
    Şi nici Tamara Buciuceanu.

  3. Ba eu as zice ca nu treci prea des pe la teatru altfel ai fi auzit de cele 2.

    • @Alina: asa e, nu trec prea des pe la teatru. Dar ce te faci dac-as sta la Cracauanii din Deal, unde n-am teatru? De unde-as afla cum le cheama?
      Apropo, de auzit, am auzit de ele, doar ca nu le-am recunoscut.