Facebook va transmite live meciurile din Champions League

Cumva, era de aşteptat, dar acum e şi oficial: Facebook va transmite live meciurile din Champions League pe paginile Fox Sports (în engleză şi spaniolă) începând din septembrie. Ştirea mai spune că fotbalul (european; soccer) e cel mai urmărit sport pe platformă.

Spun că era de aşteptat mai ales că, de prin ianuarie, Facebook a integrat o funcţie de tip live score sau, mă rog, cum era pe vremuri, la Radio România Actualităţi, “fotbal minut cu minut“. Practic, tot ce înseamnă statistici, de la posesia mingii la şuturi pe poartă sau spre poartă, sunt acolo, nici măcar nu trebuie să le mai cauţi pe Google.

Ar merge clişeul ăla cu “Facebook vrea să ne ţină captivi pe site“, dar adevărul e că nu-i ca şi când te-ar ţine cu forţa, că n-or să iasă băieţii să vadă meciul la terasă cu telefonul în mână.

Altfel, e o tendinţă interesantă, rămâne de văzut ce mutări vor mai face Google, pe partea de YouTube, şi Apple, pe partea de aplicaţii – pe Apple TV, au deja câteva canale de sport, dar viitorul e tot aplicaţia de iPhone sau iPad, iar despre asta am mai scris.