Conturile PSD șterse de facebook reprezintă fix nimic, praf în ochi

Gata, deja a făcut înconjurul internetului românesc știrea cu facebook care-a șters trolli PSD-ului. Toată lumea a mușcat-o repede, vai!, băi, nu se poate, se mișcă, fac curat, ura!, #muiepsd, se curăță netul… Se curăță pe dracu’.

Au șters 26 conturi, patru pagini și un grup, adică fix pix. Nimic. Ei singuri zic că e o combinație de conturi reale și conturi fake. Practic, au afectat fix o echipă de cinci oameni irelevanți, care dădeau link-uri la niște pseudosite-uri de știri, aceleași vreo trei-patru, de care n-a auzit nimeni.

Dacă te uiți în screenshot-urile alea, engagementul variază între patru și șase like-uri și între trei și șase share-uri. Adică, probabil, fiecare-și dădea like și share de pe toate cele cinci conturi fake pe le administra la propriile postări.

O curățenie mai de doamne-ajută au făcut în UK, unde-au ras 137 de conturi, pagini și grupuri, dar raportat la o populație de 60 milioane de oameni, e fix nimic, la fel ca în cazul ălora din România. Dar au ieșit cu știrea repede ca să arate că, iată, viziunea lui Zuck are rezultate.

Rețeaua de trolli pesediști “anihilată” de facebook e o glumă proastă, da’ vine la momentul oportun și la vreo trei săptămâni după ce s-au lăudat că au mai “anihilat” niște trolli în Republica Moldova. Rețeaua de trolli ai PSD însă e o mașinărie mult mai mare și mult mai eficientă, nu cinci idioți fără rezultate.

Dacă facebook ar vrea să facă treabă, ar angaja trei români care să se uite la tot fake news-ul și toate memele fake pe care le dau pesediștii, preluate pe toate paginile organizațiilor de tineret, sătești, comunale, orășenești și județene și de toți ăia care share-uiesc în neștire. Să pună acolo algoritmii la treabă. Aia e adevărata rețea de postaci PSD, nu cinci idioți fără rezultate.

Marele comunicat de azi nu e altceva decât o mișcare de PR venită în completarea marelui anunț de ieri. Și atât, nimic mai mult. “Uite, știm că fake news e o problemă. Luăm măsuri, ștergem patru fraieri.” E fix praf în ochi, iar toată presa a mușcat-o orbește.

2 comentarii

  1. Reteaua de troli anti-psd este prea raspandita ca sa poata fi stearsa. Ar ramane tara fara 25% din conturile de fb