Ce-a făcut Uniunea Europeană pentru tine

Las postarea asta aici doar ca să am motiv să pun link către site-ul ăsta. E relativ prost structurat, designul e… flashy-birocratic, atâta s-a putut, dar conținutul e bun, mai ales pe partea de explicat politici europene.

Impresia mea e c-a fost făcut ca să mai combată din propaganda anti-UE, doar că defectul UE este acela că n-are oameni de comunicare. OK, au vreo două pagini de facebook bine întreținute, care mai produc și conținut viral, dar… se putea mai bine. Oricum, de apreciat efortul.

3 comentarii

  1. Salutare,

    Parlamentul European are un serviciu special de documentare, care produce sinteze legislative, documentare (de foarte mult timp) și oferă opinii consolidate pe domeniile de competenta ale UE, uneori cu accent pe perspectiva dinspre PE. Sunt sinteze de politică publică, gratuite. Pentru astfel de documente, companiile de lobby, ar plăti ceva, ceva specialiștilor lor. Sunt sinteze foarte utile de exemplu, ca să știi ce se întâmplă cu negocierea bugetară, care este raportul de forte dintre statele membre, prin Consiliu și Parlamentul European. Serviciul de resort este European Parliamentary Research Service sau EPRS, și pune în practică o formă de organizare care există pe ici, pe colo și în birocrațiile naționale (Franța, La Documentation Francaise, despre care am luat cunoștință în anii ’90 sau în România, la Camera Deputaților). Așadar EPRS produce documente, a pile of, si, evident, în contextul din ultimii ani, pe ici, pe colo, UE a mai creat ceva instrumente de Informare. Superorganizatia nu excelează la formate și sexisme (probabil a fost și contractata extern execuția).

    • …cu alte cuvinte foarte multe studii, rapoarte, documente, informatii, ….bla, bla.
      Atunci, insa, cand e nevoie de ceva concret (pandemia)……………. fiecare pentru el!

  2. Bun articolul, mersi!