Şeful fake-news-ului românesc predă la FJSC!

Data viitoare când mai puneţi la îndoială calitatea presei româneşti – cu câteva excepţii notabile, numărabile pe degetele de la mâini -, amintiţi-vă că, la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii Bucureşti, predă Eugen Chelemen, redactor-şef România TV şi individul care a inventat tâmpenia cu Soroş care plăteşte 30 lei pentru fiecare câine protestatar.

Ia ascultaţi aici:

Legat de faza aia în care zicea că au fost plătiţi câinii cu 30 de lei, ne-a lăsat să ne zvârcolim cu o întrebare enigmatică: O fi sau nu falsă informaţia? Asta decid oamenii”.

şi:

La un moment dat, a început o discuție despre ultimele alegeri prezidenţiale din România şi SUA. După cum a rescunoscut şi era evident, RTV a fost pro-Ponta: El a avut toată presa din ţară de partea lui şi tot a pierdut. Nu câştigi alegerile, dacă presa-i corectă. Oamenii nu-s proşti, se prind când cineva minte.”

Ar fi atât de multe de spus despre declaraţiile astea două, de la faptul că nu e treaba oamenilor să decidă veridicitatea unei informaţii livrate de presă, ci e treaba presei să verifice informaţia, sau că nu e treaba presei să fie incorectă ca unii sau alţii să câştige alegerile… Dar parcă mai contează?

Dar, da, acest individ predă viitorilor ziarişti. Iar FJSC acceptă să dea studenţii pe mâna unui individ care inventează ştiri.

Dacă îţi place acest blog şi vrei să-l susţii, cumpără de la eMag folosind acest link.